Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom word je gelukkig van reizen!

Anja
2 min read

“Collect memories, not things” Een populaire reisquote die wetenschappelijk bevestigd is. Mensen die veel mooie reiservaringen met zich meedragen, zijn gelukkiger dan mensen met veel materiële rijkdom!

Langdurig geluk zit hem in de ervaring

Een nieuwe televisie of auto. De nieuwste telefoon of tablet. Allemaal dingen die langer meegaan dan een reis naar bijvoorbeeld Azië of Afrika. Maar zorgen deze dingen nu daadwerkelijk voor langduriger geluk? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu het tegendeel waar te zijn! Het langdurigste geluk wordt gecreëerd door ervaringen, zoals reizen, uit eten gaan, buitenactiviteiten, het leren van nieuwe vaardigheden en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Gewenning vermindert het geluk

De grootste ‘killer’ van geluk, zo blijkt uit onderzoek, is gewenning en routine. Het geluksgevoel bij een nieuwe materiele aankoop is op het begin heel groot maar neemt na verloop van tijd af. Een nieuwe auto maakt je bijvoorbeeld de eerste maanden heel gelukkig maar daarna ga je het als ‘gewoon’ beschouwen.
Het ophalen van reisherinneringen blijft dat intense geluksgevoel geven ongeacht hoelang het geleden is.

Materiele bezittingen worden weliswaar gezien als onderdeel van iemands imago, maar zullen nooit deel uitmaken van iemands persoonlijkheid. Met ervaringen is dat anders, stel iemand vraagt je een boek over jouw leven te schrijven, waar schrijf je dan over? Precies! Over de leuke reizen die je gemaakt hebt, niet over de dure spullen die je tot je bezit hebt.

Waar wachten jullie nog op? Pak je koffers en ga lekker op reis in plaats van die nieuwe smartphone te kopen! Op deze manier zal je een gelukkiger leven leiden!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…