Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de meest voorkomende seksdromen

Anja
2 min read

Ken je dat? Dat je wakker wordt en denkt “Oh, laat dat een droom geweest zijn!” Seksdromen kunnen heel realistisch zijn. Je hoeft je er niet voor te schamen, iedereen heeft ze weleens. Benieuwd naar die van anderen? Dit zijn de meest voorkomende!

Seks met iemand die je eigenlijk vaag kent

Dit kan best lastig zijn. Hoe dromen werken, is een best ingewikkeld proces. Je kunt in ieder geval niet dromen over iemand die je nog nooit hebt gezien (je kunt geen nieuwe gezichten bedenken in je slaap). Je kunt wel dromen over iemand die je heel af en toe ziet, een vage kennis bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je daar dan een seksdroom over hebt. Dan hoef je je niet te schamen; het betekent niet gelijk iets.

Seks met een collega/klasgenoot/vriend

Dit zijn de dromen die je eigenlijk niet zou ‘moeten hebben’. Je wilt ze in ieder geval niet hebben. Het voelt verkeerd, fout en beschamend. Het kan betekenen dat je dichterbij diegene wilt komen – hoeft niet direct op seksueel niveau – en dat je het daardoor droomt.

Seks met iemand van hetzelfde geslacht

Oei, dit is menigeens heteroman grootste geheim. Stel je voor dat anderen dat zouden weten. Je hoeft je echter helemaal niet zo onzeker te voelen. Het wil niet zeggen dat jij homoseksueel bent. Het kan betekenen dat je meer in contact komt met je vrouwelijke of mannelijke kant.

Vreemdgaan

Seks met iemand anders dan je partner. Dat kan betekenen dat je ergens mee zit in de relatie. Het hoeft niet gelijk alle bellen doen rinkelen, het kan ook een reactie zijn op het kijken van een spannende film.

 

Misschien is het je opgevallen dat wij in de dromen voorzichtig beschrijven – wat zou het ‘kunnen’ betekenen. Dat doen we bewust. Iedere persoon is namelijk anders. Zijn dromen ook. Bij de een betekent een seksdroom met een collega dat je verliefd bent op diegene. Bij de ander juist waardering. Je begrijpt: het loopt behoorlijk uiteen. Als je je dromen wilt verklaren; er zijn talloze boeken over het beschrijven van dromen. Succes en sweet dreams!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…