Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Erotische massage als onderdeel van het liefdesspel

Olivier
6 min read

Erotische massage is misschien nog wel spannender dan het hebben van seksuele gemeenschap. Veel stellen onderschatten de kracht van massage en nemen er daarom maar heel weinig tijd voor. En dat is best jammer, want juist door elkaar te masseren kun je een heel intieme band opbouwen. Massage is ook een goede manier om elkaars lichaam te leren kennen en te ontdekken welke aanraking de ander prettig vindt. 

Gebruik erotische massage als voorspel

Een erotische massage kun je prima gebruiken als voorspel bij het vrijen. Om de ander in de stemming te brengen kun je beginnen met zoenen en strelen en dit vervolgens over te laten gaan in een sensuele massage die voor grote opwinding kan zorgen.

Ook professionele sekswerkers gebruiken deze techniek om het hun klanten naar de zin te maken. Maar ook met je geliefde kun je dit natuurlijk toepassen.

Door te beginnen met strelen en kussen kun je je lief in de juiste stemming brengen om er een fijne en romantische avond van te maken. Erotische massage is iets wat je al doende moet leren.

Er zijn verschillende technieken denkbaar. Het is de kunst om uit te vinden wat jij en je partner prettig vinden. 

Hulpmiddelen bij erotische massage

Het belangrijkste hulpmiddel wat gebruikt wordt bij erotische massage is massage olie. Deze kun je online kopen in winkels voor erotische producten.

Massage olie zorgt ervoor dat de huid wordt verwarmd. Hierdoor gaat het bloed sneller stromen en dit leidt dan in combinatie met erotische massage tot een grotere seksuele opwinding.

Er zijn verschillende soorten olie te koop, met bepaalde geuren en van bepaalde samenstellingen. Het is vaak een kwestie van uitproberen welke olie voor jullie het beste werkt.

Verwar massage olie niet met glijmiddel, de olie is niet geschikt voor de intieme zone omdat dit huidirritatie kan opleveren. 

Strelen met voorwerpen

Je hoeft bij erotische massage niet altijd je handen te gebruiken. Je kunt de ander ook strelen met een zacht voorwerp. In sekswinkels kun je bijvoorbeeld grote kunststof veren kopen die je kunt gebruiken als je je geliefde een erotische massage wilt geven.

Soms worden dergelijke attributen ook gebruikt bij SM rollenspellen. SM heeft namelijk niet alleen te maken met de ander pijn doen maar ook en vooral met het op bepaalde manieren kwellen van de onderdanige in het rollenspel.

En dat kwellen kun je ook doen door te strelen en te masseren, en bijvoorbeeld net voor het hoogtepunt te stoppen om de opwinding op die manier langer te laten duren. 

Een erotische massage als tussenspel

Hebben jullie zin in een lange liefdesnacht? Dan mag de erotische massage zeker niet ontbreken. Je kunt de massage gebruiken als ‘tussenspel’ als je het hoogtepunt nog even wilt uitstellen.

Maar ook na een orgasme kan een spannende massage heel prettig zijn. Je kunt je partner op die manier lekker lang laten nagenieten, maar het kan er ook voor zorgen je lief opnieuw opgewonden raakt en dat jullie voor een ‘encore’ kunnen gaan.

Houd er wel rekening mee dat vooral mannen even de tijd moeten hebben om op adem te komen na een orgasme. Wees dus niet te snel want dan kan het wel eens op een mislukking en daarmee een teleurstelling uitlopen. 

Erotische massage als alternatief voor gemeenschap

Soms is het niet mogelijk om gemeenschap te hebben. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De vrouw kan last hebben van vaginisme, waarbij de vagina dusdanig verkrampt dat penetratie niet mogelijk is omdat dit teveel pijn doet. De man kan last hebben van erectiestoornissen waardoor ‘gewone’ seks niet mogelijk is.

In plaats van hier een probleem van te maken kunnen jullie elkaar ook verwennen met een erotische massage. Dit hoeft dan niet te leiden tot alsnog seksuele gemeenschap Het kan een prima hulpmiddel zijn om elkaars vertrouwen (weer) te vinden als deze is verstoord en op deze manier toe te werken naar het herstel van de seksuele relatie zoals deze voorheen was.

Seksuologen passen de methode van erotische massage vaak toe bij stellen die problemen hebben met intimiteit of problemen bij het hebben van seksuele gemeenschap. Dit is in veel gevallen effectief. 

Waar kan ik erotische massage technieken leren?

Als je op zoek bent naar video’s waarin erotische massage technieken worden getoond dan kun je onder andere zoeken naar filmpjes die zijn gebaseerd op de Kamasutra.

Deze Indiase liefdesgids beschrijft talloze manieren om je geliefde te bekoren, verleiden en verwennen en masseren maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Maar ook op erotische websites vind je amateurfilmpjes over erotische massage waar je inspiratie van kunt opdoen. Belangrijk is dat jullie er allebei van genieten en het allebei fijn vinden.

Het belangrijkste uitgangspunt bij een erotische massage is dat jullie er allebei van mogen genieten. Zowel degene die de massage geeft als degene die deze ondergaat. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…