Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Happy hour? Worden we echt blij van alcohol?

Anja
2 min read

Het is algemeen bekend: alcohol maakt meer kapot dan je lief is. In grote mate is dit natuurlijk waar. Waarom drinken we graag alcohol? Worden we nu echt blij van alcohol? Wij zochten het voor jullie uit.

Onderzoek

Britse wetenschappers berekenden exact hoe vrolijk we worden van alcohol, en zij kwamen tot de volgende verrassende conclusie.
De onderzoekers gebruikten een app genaamd Mappiness. Door middel van deze tool ondervroegen ze 31.000 mensen op willekeurige momenten doorheen de dag. Ze vroegen de mensen om hun geluksgevoel een cijfer te geven tussen 1 en 100. Daarnaast waren er een aantal vragen die ze moesten beantwoorden.

Alcohol: groter geluksgevoel

Op basis van deze gegevens kwamen zij tot de conclusie dat het geluksgevoel met 10.79 punten toenam als de deelnemers aan het drinken waren. Het was echter niet alleen de alcohol die voor deze stijging zorgde. Ook de plek waar gedronken werd en het gezelschap speelden een grote rol.

Leuke activiteiten en samenzijn

De onderzoekers schrijven: "Drinken maakt ons het vrolijkst als het gepaard gaat met andere leuke activiteiten zoals de liefde bedrijven of met vrienden gezellig samenzijn."

"Ook tijdens activiteiten die we normaal als onaangenaam beschouwen – zoals wachten, pendelen of op reis onderweg zijn – kan een alcoholisch drankje ons geluksgevoel verhogen."

Negatieve sfeer

Wanneer er gedronken wordt in een slechte sfeer werkt de alcohol averechts. De persoon gaat zich nog vervelender voelen. Alcohol alleen garandeert dus helemaal niets. Pas er dus mee op en onthoud: “Geniet maar drink met mate!”

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…