scrollTop top

Dit zijn de lekkerste alcoholvrije cocktails (mocktails)

Dit zijn de lekkerste alcoholvrije cocktails (mocktails)

In een lekkere cocktail moet er niet altijd alcohol zitten. Er bestaan namelijk ook heerlijke mocktails: een mengsel van twee of meerdere non-alcoholische dranken. De naam komt van het Engelse woord mock, dat nep betekent. Ben jij geen fervente alcoholdrinker of geef je een feestje en weet je dat veel mensen Bob zullen zijn? Dan zijn deze mocktails een perfect alternatief!

Nojito

Nojito is het alcoholvrije alternatief voor – hoe raad je het – mojito! Deze lekkere cocktail wordt gemaakt van muntblaadjes, limoen, ijs, suikersiroop en Sprite (of bruiswater of Canada Dry).

Safe Sex on the Beach

Deze cocktail is de alcoholvrije versie van Sex on the beach. Deze smaakvolle cocktail maak je met perziksiroop, sinaasappelsap, ananassap, veenbessensap en ijsblokjes.

Virgin Mary

Er zijn verschillende namen voor dit alcoholvrij alternatief voor de Bloody Mary. De Virgin Mary wordt ook wel Bloody Shame, Bloody Virgin of Bloody Barbara genoemd. De bereidingswijze is hetzelfde als de Bloody Mary, enkel de vodka hoort er niet bij. Meestal wordt het aandeel tomatensap gewoon verhoogd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!