Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is alcohol een dikmaker?

Anja
3 min read

Bij een lekker etentje of barbecue hoort natuurlijk ook een frisse pint, glaasje rosé of een heerlijke cocktail. Maar weet jij hoeveel calorieën je opneemt bij het drinken van deze dranken? Hieronder geven we overzicht van het aantal calorieën die jullie favoriete drankjes bevatten.

Alcohol = calorieën

Eén gram alcohol bevat 7 kcal. Dat is meer dan 1 gram suiker, want dit bevat slechts 4 kcal. Alcohol bevat dus sowieso al veel calorieën op zich, maar daarnaast zorgen ze ook voor een slechte vetverbranding. Het vet dat niet nodig is, wordt dan extra snel opgeslagen en zorgt ervoor dat het vet blijft zitten in de buikholte. Zo krijg je dan de befaamde ‘bierbuik’.

Bovendien krijg je van alcohol te drinken ook nog eens een hongergevoel en ga je meer grijpen naar snacks, nootjes, chips en noem maar op.

Bier

Een frisse pint kan zeker en vast smaken in de zomer, maar drink het met mate, want 1 Jupiler van 33cl bevat al 113 kcal. Een Stella bevat dan al 113 kcal bij 25cl. Een Duvel bevat al 175 kcal, maar een donkere Leffe is de grote winnaar met maar liefst 205 kcal. Dan heb je nog niets gegeten.

Wijn en champagne

Bij de calorieën in wijn is er een groot verschil tussen rode en witte wijn. Een glas witte wijn bevat al snel rond de 120 kcal, terwijl een glas rode wijn slechts rond de 85 kcal bevat. Ook champagne bevat maar een 80-tal calorieën en is daarmee ook een van de beste alcoholische dranken. Bovendien drink je minder wijn en champagne dan bier. Deze categorie van alcoholische dranken is dus een van de betere opties.

Cocktails

Cocktails zijn zeer slecht en bevatten heel veel calorieën omdat deze dranken dikwijls nog eens gemixt worden met suikerdranken, frisdranken of fruitsap. Een cocktail bevat al snel een 200 kcal, maar de Margarita is de absolute topper wat betreft calorieën. Deze cocktail bevat maar liefst 780 kcal. Een gin tonic kan dan weer wel, want net als een glas wijn bevat dit rond de 120 kcal.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…