Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 gezonde verfrissende zomerdrankjes

Camille
2 min read

Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk dat je op warme dagen voldoende drinkt. Om ervoor te zorgen dat je dit met plezier gaat doen hebben we een tiental gezonde en verfrissende zomerdrankjes voor je op een rijtje gezet.

1. Water

Het ligt voor de hand maar de meest gezonde en verfrissende zomerdrank is toch echt water. Dit kan water zijn met of zonder koolzuur.

2. Zelfgemaakte ijsthee

Zelfgemaakte ijsthee maak je van een pot sterke thee naar keuze, eventueel gezoet met wat honing en verse citroen, gekoeld met een heleboel ijsblokjes.

3. Smoothie van zomers fruit

Kies je favoriete zomervruchten, zoals aardbeien, perziken en meloen, maakt dit schoon en maak met behulp van een blender of keukenmachine een heerlijke, frisse smoothie.

4. Water met een smaakje

Door aan (koolzuurhoudend) water vruchtensap naar keuze toe te voegen, krijg je een gezonde zomerdrank die bovendien lekker verfrissend is.

5. Ariani

Door een glas voor de helft te vullen met Griekse yoghurt en deze aan te vullen met water, krijgt een heerlijk frissen Ariani. Fris en gezond.

6. Milkshake

Je favoriete zomerfruit pureren en vermengen met melk, eventueel een beetje suiker of honing, en wat ijsblokjes levert je eveneens een frisse en gezonde zomerdrank op.

7. Groentesap

Het sap van bijvoorbeeld worteltjes, tomaat of komkommer kan ook prima als gezonde en frisse zomerdrank worden geserveerd. Je kunt deze sapjes eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

8. Citroen-munt-komkommerwater

Vul je glas met een schijf citroen, wat takjes munt en een paar plakjes komkommer. Door er water aan toe te voegen heb je een gezonde zomerse verfrissing.

9. Water met suikervrije siroop

Leng de siroop volgens de aanwijzing op de verpakking aan met (mineraal)water en je gezonde zomerdrankje is klaar.

10. Kokoswater

Een fris glaasje kokoswater, eventueel met een smaakje doet het prima op een warme zomerdag.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…