Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat u zeker moet weten over water

Camille
3 min read

Iedereen weet dat water de bron van al het leven is en dat je er, om gezond te blijven, dagelijks genoeg van moet drinken. Je lichaam bestaat immers voor ongeveer twee derde uit water.

Effecten van water

Water regelt de temperatuur van je lichaam, speelt een belangrijke rol bij de opname en het transport van voedingsstoffen, beschermt je vitale organen en voert afvalstoffen weer af. De invloed van water is goed te zien aan je huid. Op het moment dat je immers niet voldoende drinkt zal je huid er minder fris uitzien en stugger aanvoelen.

Je lichaam kan niet zonder water omdat je elke dag ongemerkt gemiddeld twee liter vocht verliest tijdens het ademen, maar ook door verdamping en transpiratie. Dit water moet weer aan worden gevuld om je lichaam gezond te houden. Je kunt dit echter niet alleen doen door minimaal anderhalve liter water te drinken, maar ook door groenten en fruit te eten die rijk zijn aan water, vitaminen en mineralen.

Zuiver water

Je kan kiezen voor water uit flessen of gewoon kraantjeswater. Water is immers het gecontroleerde levensmiddel. Er vinden strenge controles plaats voordat de kwaliteit van het kraanwater gegarandeerd wordt. Het installeren van een waterfilter kan echter ook. Onreinheden die onbedoeld in het kraanwater terecht zijn gekomen worden er zo alsnog uitgefilterd.

Eerst laten doorstromen

Voordat je kraanwater gaat drinken dien je de leidingen altijd even door te laten stromen door de kraan open te draaien. Dit geldt ook voor water dat je voor koffie- of thee wilt gebruiken. Warm water drinken uit de kraan wordt daarentegen altijd afgeraden omdat hier mogelijk ongewenste stoffen beter oplosbaar zijn.

Soorten drinkwater

Het is dus niet nodig dat iedereen massaal flessenwater gaat drinken. Flessenwater wordt namelijk rechtstreek op de bron gebotteld en wordt dus niet door een leidingenstelsel getransporteerd. Dit water kan puur worden genoemd omdat er geen kunstmatige bewerkingen hebben plaatsgevonden. Maar opgesloten in een fles blijft het water niet onbeperkt puur. Zeker niet nadat de uiterste houdbaarheidsdatum is verstreken. Daarnaast kan je een fles die is geopend maar een paar dagen meer bewaard worden

Bron- en mineraalwater dienen altijd uit een onderaardse bron te komen. Verder kunnen deze waters behoorlijk verschillen. De bodem bepaalt immers hoeveel mineralen in het water zitten en wat de uiteindelijke smaak van het water zal zijn.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…