Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze cocktails moet je deze zomer zeker eens uitproberen

Anja
3 min read

De zomer staat weer voor de deur en dit betekent dat we weer lekker van cocktails gaan genieten in het zonnetje. Wil jij deze zomer heerlijke cocktails maken, maar heb je wat inspiratie nodig? Lees dan in dit artikel welke cocktails je deze zomer zeker moet maken.

Piña Colada

Dit is de meest bekende tropische cocktail van de wereld. Je kunt de cocktail volgens traditioneel recept maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een variant met aardbei of mango te maken.

Mai Tai

Naast de Piña Colada, is ook de Mai Tai erg populair. De cocktail is niet alleen lekker fris, maar ook een beetje zoet en er zit een flinke portie alcohol in om die zwoele zomeravonden nog gezelliger te maken.

Batida de Coco

De Batida de Coco is wat minder bekend dan de twee cocktails die hierboven beschreven worden, maar dit betekent zeker niet dat deze cocktail niet de moeite waard is. Het gaat om een zomerse milkshake die oorspronkelijk uit Brazilië komt en ook als cocktail gedronken kan worden. Erg fris door de grote hoeveelheid fruit, maar ook lekker zoet door de kokos die je in de cocktail doet.

Coco de Carnival

De Coco de Carnival is een Braziliaanse cocktail met cachaca, kokosmelk, banaan en andere verse fruitsoorten. Eenvoudig te maken en erg lekker.

Tequila Tropicana

De Tequila Tropicana lijkt misschien op de Tequila Sunrise, maar het gaat hier om een andere cocktail. Een frisse cocktail op basis van tequila en ananassap, waar een klein beetje passoa aan toegevoegd wordt om de cocktail wat zoeter te maken. Zeker de moeite waard.

Blue Hawaiian

De Blue Hawaiian is een blauwe variant van de Piña Colada. Je doet er Blue Curacao in om de cocktail de blauwe kleur te geven, maar voor een felblauwe cocktail heb je wel veel van de drank nodig. Door het toevoegen van de Blue Curacao, smaakt de cocktail voornamelijk naar ananas, mandarijnen en kokos.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…