scrollTop top

Zo kun je minder calorierijk snacken

Zo kun je minder calorierijk snacken

Een gezond ontbijt is één en een diner moet ook nog wel lukken, maar die snacks blijven lastig. Snoepjes, koekjes, chips, het is allemaal ook veel te lekker. Maar er zijn ook gezondere snacks op de markt. Wij hebben een paar tips voor jullie op een rijtje gezet. Op deze manier kun je minder calorierijk snacken.

Magere kaas

Neem wat magere kaas (hüttenkäse of cottage cheese, halfvolle plattekaas, mozzarella, schichtkäse en af en toe een stukje 20+ of 30+).

Magere kazen zijn namelijk zeer eiwitrijk en prima geschikt als gezonde tussendoortjes.

Rijstwafels

Rijstwafels bevatten op zichzelf niet veel calorieën (zowel weinig calorieën als voedingsstoffen) maar inclusief beleg zijn ze een heerlijk tussendoortje. Let er wel op dat je ze niet te dik belegt.

Fruit

Fruit bevat weliswaar suikers. Fruitsuikers die je via hele vruchten binnenkrijgt, zijn echter veel beter voor je dan tafelsuiker ofwel kristalsuiker. Bovendien levert fruit een heleboel voedingsstoffen, die andere suikerrijke producten niet bevatten.

Fruit is daarom hét gezonde tussendoortje bij uitstek. Appels, sinaasappels, bananen, kiwi’s, aardbeien, bessen, druiven, frambozen, grapefruits en ga zo maar door…

Fruit is het gezondste tussendoortje
Fruit is het gezondste tussendoortje

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  522.422.305
 • Aantal
  doden
  6.268.440
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!