Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je meer frambozen zou moeten eten

Camille
3 min read

Frambozen zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Veel mensen eten eens in de zoveel tijd wel eens een paar frambozen, maar eigenlijk zou je dit fruit vaker moeten eten. Welke drie redenen je hebt om dagelijks frambozen te eten, lees je in dit artikel.

1. Verbeteren de algehele gezondheid

In frambozen zitten veel gezonde voedingsstoffen, waaronder vitamines, antioxidanten en mineralen. Ook zitten er ellagitannines in frambozen, die vrij zeldzaam zijn en diverse positieve effecten hebben op de algemene gezondheid. En wil je jouw maag-darmstelsel gezond houden? Dan is het ook goed om frambozen te eten, want in frambozen zitten veel voedingsvezels die het spijsverteringsstelsel helpen gezond te worden en gezond te blijven.

2. Goed voor de stofwisseling

Of je nu roze zomerframbozen eet of rode herfstframbozen tot je neemt: alle frambozen wekken de eetlust op en bevorderen de spijsvertering én stofwisseling. Het bevorderen van de stofwisseling hoeft dus helemaal niet lastig te zijn, want een handje frambozen per dag kan al genoeg zijn om de stofwisseling te verbeteren. Heb je een goede stofwisseling, dan is het gemakkelijker om gewicht te verliezen en dit is positief voor heel veel mensen die graag wat af zouden vallen.

3. Goed voor sporters

Ben je regelmatig in de sportschool te vinden? Dan zijn frambozen echt een must voor jou om te eten. In frambozen zit de stof cyanidine-3-glucosylrutinoside en deze stof bevordert het spierherstel na grote fysieke inspanningen. Heb je flink gesport, waarbij je bepaalde spiergroepen hebt getraind? Dan helpt het eten van frambozen na de training om jouw spieren sneller te laten herstellen. Zijn je spieren sneller hersteld, dan kun je sneller weer gaan trainen en heb je bovendien minder last van spierpijn de dag na het trainen.

Drie tips om frambozen te eten

Je kunt frambozen op verschillende manieren in jouw dagelijkse voedingspatroon verwerken. Drie tips die je kunt gebruiken om frambozen te eten zonder steeds een handje te moeten pakken en de frambozen op deze manier tot je te nemen, zijn de volgende:

  1. Doe de frambozen ’s ochtends in de yoghurt of kwark met een beetje muesli.
  2. Doe de frambozen in een salade. Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn veel salades die heerlijk smaken met een handje frambozen.
  3. Doe de frambozen in een smoothie, zoals een smoothie met banaan.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…