Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom blauwe bessen zo top zijn

Anja
3 min read

Fruit maakt zijn opmars. ‘Gezonde’ bedrijven zijn vastberaden de markt te genezen en veroveren. Vitaminesapjes, smoothies, fruitpersers, fruitfilters en zelfs speciale producten om fruit zo vers mogelijk te bewaren; het is niet aan te slepen. In een recente poll kwam naar voren dat de aardbei, banaan en kiwi de grote favoriet zijn. Blauwe bessen eindigen laag. Toch zijn juist blauwe bessen gezond, het is een unieke fruitsoort. Wat maakt de bessen zo gezond?

1. Veel antioxidanten

De blauwe bes bevat heel veel antioaxidanten. Het woord antioxidanten klinkt ingewikkelder dan het is; het is een overkoepelende term voor belangrijke vitamines, zoals vitamine B, C en E. Ook omvat het belangrijke mineralen, zoals ijzer. Hoe je het ook noemt; antioxidanten zijn zeer belangrijk voor je gezondheid. Antioxidanten beschermen je weefsels en cellen en vernietigen schadelijke stoffen. Die schadelijke stoffen kunnen kanker of vaatziekten veroorzaken.

2. Goed voor het héle lichaam

Naast het feit dat blauwe bessen tjokvol vitamines zitten, zijn ze gezond voor je hele lichaam. Blauwe bessen hebben namelijk een positief effect op je zenuwstelsel en hersenen. Blauwe bessen eten verbetert je geheugen.

3. Zorgeloos invriezen

In feite is er eigenlijk niets wat je niet kunt invriezen. Of het dan nog lekker en gezond blijft, is te betwijfelen. Blauwe bessen bieden zekerheid. Een onderzoek van een universiteit in California heeft aangetoond, dat blauwe bessen ook ná het invriezen hun belangrijke antioxidanten behouden. Fruit is een levend product; als je het niet snel consumeert, kun je het wel weggooien. Blauwe bessen hebben de oplossing voor dit fruitprobleem. Je kunt dus altijd over blauwe bessen beschikken. En met een bevroren blauwe bes, kun je heel wat lekkere dingen doen. In ijs bijvoorbeeld, of in een smoothie of over een pannenkoek met siroop of… je begrijpt; de mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Blauwe bessen helpen je financieel

In veel winkels zie je kleine flesjes, grote flessen en doosjes vitamines liggen. Met schreeuwerige kreten en zogenaamde ‘gezondheidsnoodzaak’ word je tot koop van het product aangezet. Die flesjes zijn dan vaak peperduur; ze zijn immers gezond, toch? Nee. Je krijgt – in een gezond en gevarieerd voedingspatroon – genoeg antioxidanten, vitamines en mineralen binnen. Het (extra) consumeren van dergelijke producten heeft geen positief effect op je gezondheid, weerstand en fitheid. Je hoeft dus geen dure smoothies, shots of andere ‘vitamineshot’ te kopen. Koop liever een bakje blauwe bessen; dat is pas écht gezond.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…