Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je 2 bananen per dag eet

Anja
2 min read

Het eten van bananen kan een flinke invloed hebben op je gezondheid, zo hebben voedingsdeskundigen en wetenschappers inmiddels uitgevonden. Het lijkt gewoon een doodnormaal geel stuk fruit dat je af en toe eet als je er trek in hebt, maar vergis je niet! De banaan is zoveel meer dan dat. Deze 4 dingen gebeuren met je lichaam als je 2 bananen per dag eet!

1. Beter humeur

Veel mensen die lijden aan een depressie ervaren een significante verbetering na het dagelijks nuttigen van bananen. Bananen zijn namelijk rijk aan serotonine, een neurotransmitter die je helpt te ontspannen, je stemming verbetert en depressiviteit kan verminderen. Eet twee bananen per dag en je bent (en blijft) helemaal happy.

2. Kalmeren

Doordat bananen rijk zijn aan vitamine B, hebben ze het vermogen om het zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen.

3. Minder misselijk

Last van ochtendmisselijkheid? Begin de dag met een banaan (of twee). Je bloedsuikers zullen op peil blijven en dat beschermt je tegen ochtendmisselijkheid.

4. Weg kater

Om snel van een kater af te komen is het verstandig om een bananenmilkshake met honing te bereiden. De banaan zal je maag kalmeren en de honing zal de verlaagde bloedspiegel verhogen. Daarnaast zal de melk het lichaam hydrateren.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…