Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekkere én gezonde tussendoortjes!

Camille
2 min read

Er zijn veel redenen waarom we het best kiezen voor een gezond tussendoortje. Wij sommen er alvast een paar voor je op.

1. Het voorkomt eetbuien

Vreetbuien voorkomen is helaas niet zo eenvoudig. Als je wilt afvallen of op je voeding wilt letten, maken veel mensen de fout dat ze zo weinig mogelijk gaan eten. Hierdoor krijg je sneller honger en zal je gemakkelijker snakken naar ongezonde voeding. Plan je tussendoortjes en kies voor een gezonde snack. Door je tussendoortjes op voorhand te plannen, maak je gezonde keuzes waardoor je lichaam minder behoefte heeft om te veel te eten op het moment dat je honger hebt en minder behoefte heeft om tussendoor nog meer te gaan eten.

2. Het houdt je stofwisseling actief

Wanneer je te weinig eet, is het mogelijk dat je stofwisseling gaat verzwakken. Als dit slechts eenmalig is, dan is er niets aan de hand. Maar wanneer dit meerdere malen voorkomt, gaat je lichaam spaarzaam beginnen omgaan met de energie (het eten) die het binnenkrijgt. Dat heeft als gevolg dat je zult bijkomen. Door regelmatig een gezond tussendoortje te eten houd je je stofwisseling actief en bovendien ook je lichaam in balans.

3. Heel wat vitaminen & mineralen

Het is heel belangrijk om je dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Kies daarom voor gezonde tussendoortjes. Ze kunnen je helpen om aan die dagelijkse portie te geraken. Kies dus voor een gezonde snack, fruit, een wortel, komkommer of radijsjes.

4. Het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel

Door te eten op ingeplande momenten, ga je ervoor zorgen dat er minder pieken en dalen ontstaan in je bloedsuikerspiegel. Wanneer je veel ongezonde snacks eet, zullen er pieken ontstaan in je bloedsuikerspiegel waardoor je snel weer trek krijgt in iets zoetigs. Kies dus voor gezonde tussendoortjes met zo weinig mogelijk suikers en zo veel mogelijk voedingsstoffen.

 

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…