Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Herkenbaar: Wanneer je vriendin een schoonmaakfreak is

Bram
6 min read

1. Alles heeft een eigen plekje

Alle dingen in en rond het huis hebben een eigen vast plekje. Op het moment dat je iets per ongeluk verplaatst dan zal je lief dit zonder twijfel direct merken. Dit geldt niet alleen voor de verschillende decoraties in huis, maar ook voor alle etenswaren, schoonmaakmiddelen en kledingsstukken die aanwezig zijn. Zelfs het toiletpapier zal steeds weer op dezelfde manier worden opgehangen. Jassen aan de kapstok worden op een vaste plek gehangen, terwijl er een aantal haakjes vrij worde gehouden waar het bezoek gebruik van kan maken.

2. Dagelijkse schoonmaak

Veel mensen vinden het voldoende om twee tot drie keer per week een stofzuiger, en een poetsdoek zelfs nog minder frequent, ter hand te nemen. Je lief daarentegen zal elke dag in de weer zijn om stofjes op te zuigen en viezigheid weg te poetsen. Zelfs als er in geen velden of wegen meer een vuiltje te bekennen zal zijn. Je lief lijkt helemaal in de wolken te zijn zodra hij de geur van schoonmaakmiddel ruikt. Bovendien zal hij pas tevreden zijn als hij geen enkel plekje in huis over heeft geslagen.

3. Rommel zorgt voor boze blikken

Je vindt het fantastisch om bij je lief thuis te komen. Het is daar altijd zo fris en schoon. Ondanks de heerlijke geur in huis kun je in de regel toch niet echt ontspannen want stel je eens voor dat je wat van je eten morst, een afdrukje van een vettige vinger achterlaat op een glas of wat chipskruimeltjes op zijn bank achterlaat. Dit zal namelijk vaak tot boze, of ten minste geïrriteerde, blikken van je lief leiden. Hij kan het bovendien niet waarderen als je je glas niet op een onderzetter, maar rechtstreeks op het tafelblad, neerzet of met je schoenen aan zijn huis binnen komt wandelen.

4. Checken van bestek en serviesgoed

Op het moment dat je samen met je lief uit gaat eten dan zal hij eerst het aanwezige bestek en de glazen aan een grondig check onderwerpen. Zodra er ergens een vlekje is gevonden, zal hij daar zeker melding van maken bij de bediening. Zelfs wanneer alles spik en span is, zal je lief uit voorzorg toch even al het bestek afvegen met zijn servet en met zijn vinger lang de rand van de borden gaan om te controleren of er geen vuiltjes aanwezig zijn. Indien je lief erachter komt dat er is gemorst, met bijvoorbeeld saus, op zijn bord dan zal hij de maaltijd linea recta terugsturen naar de keuken. Op deze manier kan hij het voedsel echt niet eten.

5. Bedrituelen

Je lief heeft hele andere gedachten bij bedrituelen dan de meeste andere mensen. In plaats van het bed te zien als een plaats waar je heerlijk van elkaar kunt genieten, ziet hij het als een broeinest van huismijten en allerlei vuil. Vrijwel elke dag wordt zijn bed dan ook onder handen genomen. Niet alleen zal hij het grondig stofzuigen, maar ook zal het beddengoed worden gewassen. Steeds weer zal je lief zijn bed nauwkeurig opdekken. Vaak is het zelfs zo strak opgedekt dat je bang bent om erop te gaan zitten of erin te gaan liggen. Wanneer jullie samen in bed liggen, durf je je zelfs niet te bewegen omdat je bang bent dat je het beddengoed kreukelt en hem daarmee onnodig overstuur maakt.

6. Bezige bij

Je lief is een echte bezige bij die maar moeilijk stil kan zitten. Op momenten dat hij even bij je zit, zal hij zich over het algemeen lui en schuldig voelen. In die tijd kon hij bijvoorbeeld de badkamer schoon hebben gemaakt of de ramen hebben gezeemd. Het liefst is je lief heel de dag bezig met allerlei schoonmaakklusjes. Niet alleen omdat zijn huis er dan op en top uitziet, maar vooral ook omdat deze werkjes hem zullen ontspannen. Verder schept hij er een groot genoegen in om iedereen om hem heen de nodige schoonmaaktips te geven. Hij weet dan ook exact voor welke schoonmaakklus je welk product dient te gebruiken.

7.Vergeet een huisdier

Hoe graag je ook een hond of een kat zou willen, in zijn huis zal dat zeker niet gebeuren. Al talloze keren heb je dan ook al woordenwisselingen met je lief gehad over de aanschaf van een huisdier. Maar zelfs de aanwezigheid van een goudvis zou bij je lief al een paniekaanval teweeg kunnen brengen. De haren of veren die andere huisdieren achterlaten zijn dan ook absoluut een nachtmerrie voor hem te noemen. Om over het opruimen van speeksel en uitwerpselen van een dier nog maar te zwijgen.

8.Direct opruimen 

Je lief zit heel de dag achter je vodden aan om ervoor te zorgen dat je de spullen die je gebruikt hebt meteen op te ruimen. Je jas hoort nu eenmaal aan het tweede haakje aan de kapstok te hangen en je boek heeft een vaste plek op derde plank van de boekenkast. Je lief wil maar niet begrijpen dat je bepaalde dingen liever bij de hand wilt houden of later heus wel op zult ruimen. Je tas, mobieltje en agenda hoeven dus niet voortdurend op tafel te liggen. Pas als je iets nodig hebt, is het tijd genoeg om deze voor de dag te halen en uiteraard direct weer op te bergen als je deze niet meer gebruikt.

9. Voorzorgsmaatregelen voor extra frisheid

Je lief zal altijd eerst al het servies afwassen voordat hij het in de vaatwasser zet. Hij is namelijk van mening dat de vaat daar alleen maar schoner van zal worden. Daarnaast zal hij intensief op gaan ruimen op het moment dat de huishoudelijke hulp zich bijna aandient. Je kunt de poetsvrouw toch niet in een rommelig en vuil huis laten werken? De tuin zal dan ook al volkomen onkruidvrij zijn als de tuinman zich aandient voor de periodieke onderhoudsbeurt.

10. Persoonlijke verzorging

Je lief hecht eveneens veel waarde aan je persoonlijke verzorging. Je dient dan ook elke dag schoon en verzorgd te zijn. Niet alleen vind hij het nodig om samen twee keer per dag een douche te nemen, maar ook om dagelijks je kleding te wassen en te strijken. Hij zorgt er dus niet alleen voor dat je in een schone en frisse omgeving kunt vertoeven, maar eveneens dat je er zelfs schoon en verzorgd bijloopt. De geur van transpiratie drijft je lief dan ook tot waanzin. Na het sporten wordt je om die reden direct naar de badkamer gedirigeerd en je kleren verdwijnen rechtstreeks in de wasmachine. Pas als je weer helemaal fris ruikt en schone kleding aan hebt getrokken, is hij bereidt je te knuffelen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…