Chinezen gebruiken nieuwe manier om op corona te testen (en ze is niet meteen aangenamer)
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Inhoud
Paniekaanvallen: ze kunnen uit het niets komen en grote invloed hebben op jouw zelfvertrouwen. Maar hoe een paniekaanval precies ontstaat is maar bij een kleine groep bekend. Het is belangrijk om de meest voorkomende oorzaken van een paniekaanval te kennen, dit om de eenvoudige reden dat de oorzaak van een paniekaanval verhelpen effectiever is dan het gevolg.
Omdat het ontstaan van deze paniekaanval voor iedereen kan verschillen, hebben we de meest voorkomende oorzaken van paniekaanvallen verzameld. Deze oorzaken kwamen voort uit een onderzoek over meer dan 10.000 Belgen die tenminste één keer per jaar een paniekaanval hebben gehad in de afgelopen drie jaar.
Uit het desbetreffende onderzoeken kwamen meer dan honderd situaties naar voren waar paniekaanvallen het gevolg van waren. Omdat vijf paniekaanvallen bij bijna 75 procent van de gevallen voorkwamen, bespreken we dit vijftal uitvoerig.
En dan nog de kans op herhaling, want dat kan ook weer voor een paniekaanval zorgen. Als iemand net een paniekaanval heeft gehad, kan een persoon het gevoel krijgen dat een tweede paniekaanval op komst is. Hierdoor kan een paniekaanval juist nog verder worden gestimuleerd.
Mensen met een tendens voor het krijgen van een paniekaanval willen vaak zoveel mogelijk zelf alles in de hand hebben. Gevoel van onmacht kan binnen enkele seconden een rustig persoon tot een paniekaanval aanzetten. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van paniekaanvallen met beide handen aan te pakken. Dit is de snelste manier naar een rustiger en prettiger leven.
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon