Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Samen masturberen: seksuoloog Filip Geelen legt uit hoe dat in z’n werk gaat én wat de voordelen zijn

Nona Heremans
7 min read

Heel vaak zien we masturberen als een solo-activiteit. Onterecht, vindt seksuoloog Filip Geelen, bekend van onder andere Blind Getrouwd. Want samen masturberen kan een enorme boost geven aan je relatie én je seksleven. Geen idee waar te beginnen? Je leest het hier.

In dit artikel las je al welke gezondheidsvoordelen masturberen heeft. Naast fysieke voordelen zijn er ook mentale voordelen aan verbonden. Filip Geelen legt uit: ‘Zoals het woord zelfbevrediging al doet vermoeden, is het een daad die je bij jezelf uitoefent. Iemand anders manueel stimuleren wordt daarom vaak foutief masturberen genoemd. Zelfbevrediging is dan ook iets wat je alleen doet, maar dat neemt niet weg dat je die lichamelijke handeling kan uitoefenen met een ander erbij. Zo kun je gerust samen masturberen en genieten van de aanwezigheid van de andere persoon in een seksuele setting. Het kan heel opwindend zijn om de ander te zien genieten van zijn of haar lichaam. Het bijwonen en bespelen van die intieme handeling kan heel prikkelend zijn. Ook binnen jullie seksualiteitsbeleving als koppel.’

Jij kent je eigen lichaam als de beste en weet dus ook welke aanrakingen prettig zijn en welke niet. Terwijl je dit doet, kan je partner genieten van het schouwspel en zichzelf ondertussen bespelen. Het is een mooie wisselwerking, waarin je elkaar heel intiem toelaat. Het kan een andere manier zijn van samen seksualiteit te beleven, wat de relatie alleen maar ten goede kan komen.

Seksspeeltjes voor duo’s

‘Er zijn veel seksspeeltjes op de markt, zowel gericht op persoonlijk genot als het samen gebruiken’, gaat Filip verder. ‘Beginners zou ik aanraden om niet meteen de grootste, breedste, inventiefste speeltjes te willen introduceren. Praat eerst eens met je partner over wat je zou willen. Geef antwoord op de vragen: Waarom een speeltje? Wat spreekt jou erin aan? Wat zou je er juist mee willen doen? Is het voor jezelf of voor de ander? Of voor allebei? Als extra toevoeging aan je seksleven is het ideaal, maar probeer het niet als een laatste redmiddel te zien. Je kunt je partner betrekken bij de keuze van een speeltje, of zelf op zoek gaan en hem of haar verrassen. Let er dan wel mee op dat je je partner er niet mee overvalt. Ga er niet van uit dat je partner meteen mee is in het verhaal, het kan gebeuren dat hij of zij er even aan moet wennen. Pols op voorhand dus eerst of hij of zij dit ziet zitten, en waarom wel of niet. Het kan daarbij een interessante opening zijn om het uitgebreider over jullie (intieme) relatie te hebben. Heel belangrijk is dat een seksspeeltje altijd een toevoeging is, en absoluut geen vervanging! Maak dit zeker duidelijk aan je partner. Leg uit dat je er graag samen van wil genieten en dat het niet zo is dat je partner ergens te kort schiet. Last but not least: Het is fijn om een speeltje in bed te gebruiken, maar het is zeker geen must om een fijn seksleven te hebben.’

Geen idee waar te beginnen bij het kopen van een seksspeeltje als duo? Wij lijsten een aantal fijne exemplaren op! 

WeVibe Unite

De We-Vibe Unite is een koppel vibrator die beide partners meer stimulatie geeft. De vibrator wordt gedragen door de vrouw en zorgt voor clitoris en G-spot stimulatie. Dit zorgt voor meer stimulatie, ook tijdens de seks. De Unite heeft een smallere onderkant dan de andere modellen waardoor er meer ruimte is voor de penis. Je..

Bestel’m hier

Pair vibrator

Met deze unieke vibrator voor koppels kunnen jullie beiden genieten van een spannend speeltje. Dit multifunctionele seksspeeltje kan aan beide uiteinden worden gebruikt. De ronde kant kan worden gebruikt als masturbator door de ring om de penis te schuiven en langzaam op en neer te bewegen. De..

Bestel’m hier

Satisfyer Partner Multifun 2

De Satisfyer Partner Multifun 2 is de meest multifunctionele vibrator van het moment. Het seksspeeltje kan door mannen, vrouwen en partners gebruikt wordt voor verschillen doeleinden. De Satisfyer Partner Multifun 2 heeft een ronde opening die om de penis gedragen kan worden als..

Bestel’m hier

‘Wanneer jullie allebei aanvoelen dat het wel fijn kan zijn om een extra dimensie, een speelsheid, een prikkeling op te zoeken die je lichamelijk fysiek niet mogelijk is te ervaren dan is het ideaal. Ook al ben je een half jaar of een heel leven samen, op speeltjes staan geen leeftijd! Je kunt altijd proberen of het je iets zegt, en zo niet, kies je iets anders of hou je de speeltjes even voor bekeken. Hou het wel proper en veilig. Berg ze op zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan wanneer je kind of hond plots ermee staat te zwaaien, net wanneer je bezoek hebt. Was je speeltjes af na gebruik (daar bestaan specifieke PH-neutrale zepen voor) en hou ze bij voorkeur voor eigen intiem gebruik. Het is niet zoals keukengerei dat je uitleent aan de buren.’ (lacht)

Klaar om op ontdekking te gaan? Ontdek de leukste koppel toys van Pabo.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…