Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De spijkermat van Pranamat ECO

Birte Govarts
4 min read

Een therapeutische massage zonder dat je daarvoor je huis moet verlaten of aan de slag moet met allerhande technologische hoogstandjes? Yes you can, en wel met de therapeutische massagemat van Pranamat ECO. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat wij van de mat vinden? Je leest het in dit artikel.

De Pranamat ECO is een mat gemaakt van milieuvriendelijke materialen die bezaaid is met tientallen hoogwaardige massage-elementen in de vorm van lotusbloemen. Die massage-elementen hebben een unieke vorm die je huid masseert zonder ze te beschadigen (hoewel dat in het begin misschien niet zo lijkt ;-)). Terwijl je op de Pranamat ECO ligt, masseren de lotusbloemen je rug, waardoor stress en spierspanning worden verlicht. De andere voordelen? De massage stimuleert niet alleen het vrijkomen van endorfines – oftewel krachtige natuurlijke pijnstillers – maar verbetert ook je bloedstroom en lymfatische circulatie, die je cellen van zuurstof voorziet. Klinkt fantastisch én exact wat ik nodig heb, want als alleenstaande moeder met een fulltime job en een druk sociaal leven is stress in mijn leven nooit ver weg.

Aan de slag!

’t Is te zeggen. Veel moet ik niet doen om de Pranamat ECO te testen. Het is immers de bedoeling dat je elke dag minstens twintig minuten op de mat ligt. Klinkt héérlijk! De set die ik krijg toegestuurd bestaat uit de mat zelf, een kussen en een kleinere mat. Ook die laatste twee zijn bezaaid met lotusbloemen. Bij mijn allereerste test leg ik de Pranamat ECO en het kussen op het tapijt in mijn woonkamer. Ik zet me vastbesloten in mijn ondergoed neer op de mat … om meteen weer recht te springen. De lotusbloemen zijn scherper dan ik dacht. Meer zelfs: de Pranamat ECO lijkt wel een échte spijkermat. Wanneer ik de reviews op de site van Pranamat ECO bekijk, lees ik dat je in het begin best een dun T-shirt en een legging draagt voor je therapeutische massage. Nadat ik me opnieuw heb aangekleed, neem ik – deze keer iets rustiger – opnieuw plaats op de mat. In het begin voel ik elke lotusbloem in mijn lichaam prikken. Na verloop van tijd maakt de pijn plaats voor een aangenaam tintelend gevoel. Mijn eerste Pranamat ECO-sessie duurt amper tien minuten, maar smaakt wél meteen naar meer. Ook bij ‘gewone’ massages ben ik best fan van het stevigere werk, dus laat die volgende sessie maar komen.

SOS stress en menstruatiepijn

Ondertussen zijn we enkele weken verder en ben ik helemaal verkocht. Ik testte de mat tijdens een enorm stressvolle periode waarin ik onder andere een magazine moest afmaken. Lees: invalshoeken zoeken, artikels schrijven, mensen interviewen, eindredactie doen, deadlines halen … De weken voor een magazine naar de drukkerij moet, zijn altijd stresserend, maar door elke avond minstens twintig minuten op mijn Pranamat te liggen – en toegegeven: af en toe een glas ijskoude witte wijn achterover te slaan -, voelde ik me ’s avonds opmerkelijk minder gespannen en viel ik nadien sneller in slaap. Ook tijdens mijn menstruatie kwam mijn Pranamat van pas. Als ik mijn maandstonden heb, krijg ik vaak last van lage rugpijn. Dat loste ik deze keer op door de mini-Pranamat onder of achter mijn rug te schuiven. Niet alleen ’s avonds op mijn tapijt, maar ook in de auto van en naar het werk en zelfs aan mijn bureau. De massage vermindert de pijn effectief. Mijn conclusie? De Pranamat ECO is sowieso een goede investering voor iedereen die acupressuur wilt uittesten. Twintig minuutjes op je mat liggen, zorgt er immers voor dat je je meer relax voelt. In mijn geval verminderde de massage dus ook de lage rugpijn, maar ik kan uiteraard niet garanderen dat je helemaal pijnvrij bent als je de mat dagelijks gebruikt. Maar je weet wat ze zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet!

Massageset met mat, kussen en mini, te koop op de officiële website van Pranamat ECO, pranamat.nl

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…