Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Rode bultjes en droge plekken als je je benen scheert? Zo kom je daar vanaf!

Anja
3 min read

Om ervoor te zorgen dat je er altijd stralend uit ziet en dat je mooie zachte benen hebt, scheer je jouw benen regelmatig. Je benen worden inderdaad lekker zacht na het scheren, maar helaas heeft het scheren van de benen ook enkele nadelen. Zo krijg je niet alleen rode bultjes na het scheren, maar kunnen je benen ook heel droog worden en diverse drogge plekken vertonen. Hoe je dit kunt oplossen, lees je in dit artikel.

De oorzaak van rode bultjes en droge plekken na het scheren

Een van de meest voorkomende oorzaken van het ontstaan van rode- en droge plekken na het scheren van de benen, is het gebruiken van een bot en oud scheermesje. Gebruik je altijd een scherp en schoon scheermes, dan is er dus niets aan de hand. Een andere fout die veel dames maken, is dat zij de benen in de verkeerde richting in scheren. Scheer altijd met de richting van de haargroei mee, want door tegen de haartjes in te scheren ontstaan er kleine wondjes en bultjes.

Tips voor tijdens het scheren om rode bultjes en droge plekken te voorkomen

De tips die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je rode- en droge plekken krijgt door het scheren van de benen, zijn de volgende:

1. Spoel je huid

Spoel de huid voor het scheren af met koud water. Zo sluiten de poriën in de huid van de benen.

2. Insmeren

Smeer de huid in na iedere scheerbeurt, bijvoorbeeld met crème of huidolie.

3. Producten voor gevoelige huid

Gebruik een product dat huidirritatie vermindert en speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid op de benen.

Er bestaan ook crèmes die je kunt gebruiken om de huid minder geïrriteerd te maken na het scheren. Gebruik deze middeltjes en je benen worden minder rood en droog. Verder scheer je altijd met een nieuw en schoon scheermes en scheer je nooit tegen de haargroei van je benen in.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…