Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Seks kan de oorzaak zijn van jouw puistjes

Milan
2 min read

We denken allemaal dat seks naast dat het verschrikkelijk lekker is, ook nog heel gezond is. Dat is het ook wel! Het is goed voor je zelfvertrouwen, je humeur en bovendien verbrand je tijdens een vrijpartij ontiegelijk veel calorieën. Voor je huid is het hebben van seks echter niet zo gezond. Zo kan seks de oorzaak zijn van jouw puistjes. En wel vanwege de volgende redenen:

Vieze lakens

Vaak verschoon je na een vrijpartijniet gelijk je lakens. Dit zorgt ervoor dat je lakens vol zitten met dode huidcellen, haar en zweet. Dit is natuurlijk niet zo fris en je raad het al… dit kan ervoor zorgen dat je puistjes krijgt!

Zweet

Van een intensieve vrijpartij krijg je het uiteraard warm. Dit zorgt ervoor dat je gaat zweten. Zweet op zich is niet slecht voor je huid, maar wanneer dit zweet gemengd wordt met de bacteriën die op je lakens zitten, kan dit er wel voor zorgen dat je puistjes krijgt. Gelijk douchen na het vrijen dus!

Gezichtsbeharing

Heeft jouw lief een baard? Dan hebben wij slecht nieuws! Ook al staat het hem waarschijnlijk heel erg leuk, erg goed voor je huid is het niet. Wanneer deze haartjes over je gezicht schuren, maakt je huid extra olie aan en hier krijg je weer puistjes van. Scheren dus!

Haarproducten

Wanneer jij veel verschillende haarproducten gebruikt, zweet je deze er tijdens de seks allemaal weer uit. Deze smurrie verspreid zich vervolgens over je hele lichaam en hier wordt je huid niet blij van. Ook hier geldt: Douchen!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…