scrollTop top

TEST: Hoeveel liefde heb jij in je relatie

TEST: Hoeveel liefde heb jij in je relatie

“Love is in the air”. Alle relaties zijn gebaseerd op liefde. Maar hoeveel liefde heb jij in je relatie? Om hierachter te komen moet je eerst weten wat voor soorten liefde er zijn. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet! Bekijk ‘welke’ liefde in jullie relatie voorkomt en kom erachter hoeveel liefde jij hebt in je relatie.

Narcistische liefde

Dit betekent zelfliefde. Vaak krijgen mensen bij narcistische liefde het idee dat dit een negatieve vorm van liefde is, maar dit klopt niet helemaal. Je kunt alleen van iemand anders houden als je ook van jezelf houdt! Het is dus ook een positieve vorm van liefde zolang je de perfecte balans vindt.

Altruïstische liefde

Dit houdt in dat je soms dingen voor je lief doet wanneer zij hier behoefte aan heeft. Dit is als het ware het tegenovergestelde van narcistische liefde en is onmisbaar in een gezonde relatie. Maar opnieuw, een relatie bestaat niet uit alleen geven of alleen nemen maar uit de perfecte mix van beiden.

Seksuele liefde

Deze liefde is (vooral) in het begin van de relatie duidelijk aanwezig. Meestal wordt het na een tijdje minder. Dit maakt helemaal niet uit, zolang het niet helemaal uit je relatie verdwijnt is hier niks mis mee. Liefde is seks en seks is liefde.

Bezitterige liefde

Dit klinkt misschien negatief, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Als dit een niet te grote rol speelt is het juist goed. Het is een teken van liefde en betrokkenheid. Je laat als je jaloers bent weten dat je veel om je partner geeft en deze liever niet kwijt raakt.

Welke van deze vormen van liefde herkennen jullie in je relatie?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  232.001.832
 • Aantal
  doden
  4.753.357
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.238.358
 • Aantal
  doden
  25.568

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!