Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips en Tricks voor een goed orgasme voor haar

Camille
6 min read

Sara Taels, seksuoloog bij Pabo neemt ons mee in de wondere wereld van het vrouwelijk orgasme. Ontdek al haar tips en tricks om tot een orgasme te kunnen komen.

Er bestaat niet zoiets als een goed of een slecht orgasme. Een orgasme kan voorkomen in verschillende gradaties. Van een intens orgasme waarvan je tenen gaan krullen tot een vluchtige zucht. Wel is het belangrijk om te weten dat er twee soorten orgasmes zijn: het clitoraal en het vaginaal orgasme. 9/10de van de vrouwen komt klaar door stimulatie van de clitoris en slechts 1/10de kan vaginaal klaarkomen.

Penis-in-vagina seks komt het meeste voor. Deze seksuele activiteit stimuleert noch de clitoris noch de G-spot grondig. Tenzij je kiest voor standjes die stimulatie van deze plekjes toegankelijker maakt. Enkele tips en tricks om een orgasme te krijgen:

Hoe stimuleer je het beste de G-spot?

Bekijk hier de G-spot stimulator »

Over de jaren heen zijn al heel wat wetenschappelijke verklaringen de revue gepasseerd over wat de G-spot nu juist is en of hij überhaupt bestaat. De huidige theorie zegt dat de G-spot het achterste, inwendige gedeelte van de clitoris is; de beentjes van de clitoris. Bij de ene vrouw is deze zone gevoeliger dan bij de andere en gemiddeld bevindt deze erogene spot zich 5 cm in de vagina aan de buikzijde. Je vindt hem het gemakkelijkste door 1 of 2 vingers in de vagina in te brengen en een ‘kom eens hier’-beweging te maken. De G-spot is te herkennen aan zijn geribbelde textuur. Hij is pressiegevoelig, waardoor je deze zone het beste stimuleert door herhaaldelijk druk uit te oefenen. Wil je de G-spot ergonomisch goed stimuleren, kies dan voor een G-spot stimulator. Bekijk deze hier!

Wil je leren squirten* of jezelf extra stimuleren? Kies dan voor een G-spot stimulator met clitorisstimulator.

*Squirten is het vrouwelijke equivalent van ejaculatie. Slechts weinig vrouwen beheersen deze techniek. Bovendien vraagt het voldoende oefening en dan nog kan slechts een klein percentage van de vrouwen dit bereiken.

Hoe stimuleer je het beste de clitoris?

Bekijk hier hoe je jouw clitoris kan stimuleren »

Bij het meest gebruikte standje, de Missionarishouding, ook penis-in-vagina seks genoemd, wordt de clitoris niet voldoende gestimuleerd. Het clitoristopje bevindt zich uitwendig, het overige, grootste gedeelte is inwendig verstopt, verborgen voor het blote oog. Doordat de meerderheid van de vrouwen het gemakkelijkst clitoraal klaarkomt, is stimulatie van de clitoris cruciaal. De kietelaar (clitoris) bevat maar liefst 8000 zenuwuiteinden en is dus bijzonder gevoelig voor aanraking. Je stimuleert dit plekje bij voorkeur met een beetje vocht of met een glijmiddel. Wanneer rechtstreeks contact met de clitoris te gevoelig is kan je ervoor kiezen rond de clitoris te strelen of door de voorhuid als ´´buffer´´ te gebruiken voor de clitoris. Kan jouw clitoris juist wat meer stimulatie aan? Kies dan voor vibraties of voor luchtdrukstimulatie zoals de innovatieve womanizer. Bekijk ze hier.

Of gebruik een orgasmecrème die een sneller hoogtepunt mogelijk maakt.

Hoe krijg je een krachtiger orgasme?

Bekijk hier de vaginale balletjes »

Tijdens een orgasme gaan de bekkenbodemspieren ritmisch samentrekken en ontspannen. Je kan je orgasme versterken door je bekkenbodemspieren vooraf te trainen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het gebruik van vaginale balletjes. Dit zijn vaginale gewichtjes die je in de vagina plaatst, je probeert de balletjes vaginaal in te houden door het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Start met een licht en groot gewichtje dit is het makkelijkste om vaginaal vast te houden. Eens je spieren goed getraind zijn voel je dat je spieren krachtiger gaan samentrekken tijdens een orgasme.

Handsfree vrijen

Houd jij van het missionarisstandje, maar wil je toch een orgasme?

Bekijk hier de vibrerende cockring »

Kies dan voor standjes die de clitoris (cow girl) of G-spot (dogy style) extra stimuleren. Gebruik de handen om de clitoris extra te stimuleren én glijmiddel of gebruik een bescheiden stimulator die je tussen jullie in plaatst tijdens het vrijen. Krijg je er geen genoeg van? Kies dan voor ´´handsfree´´ toys: speeltjes die je tegen de geslachtdelen plaatst zonder dat je ze hoeft vast te houden. Ze stimuleren de G-spot, clitoris en/of penis tijdens de penetratie. Zoals de We-vibe die zowel G-spot, clitoris als penis stimuleert of Eva die de clitoris stimuleert door de twee ingeklemde armpjes tussen de grote schaamlippen. Of een vibrerende cockring die de clitoris en de penis stimuleert.
Dit zijn unieke speeltjes die je niet hoeft vast te houden, op deze manier zijn je handen vrij om je partner liefdevol te omarmen of te strelen op een ander plekje van het lichaam en volop te genieten van elkaar.

Hopelijk geven deze tips jullie voldoende inspiratie voor een fijne vrijpartij met een bevredigend orgasme tot gevolg! Wil jij meer weten? Stel je vraag aan de seksuoloog van Pabo: redactie@pabo.nl

In deze tekst zijn de meest populaire aspecten besproken over het vrouwelijk orgasme. 10 % van de vrouwen heeft nog nooit een orgasme beleefd. De oorzaken kunnen van verschillende aard zijn en gepaard gaan met psychologisch lijden. Wij adviseren contact op te nemen met een arts of seksuoloog indien hierover vragen of ongenoegen ontstaan.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…