Waarom het ene koppel meer Seks heeft dan de andere

waarom-ene-koppel-meer-seks-heeft-dan-andere.jpg

Het is algemeen bekend dat de meeste mannen vrijwel altijd in zijn voor een lekkere vrijpartij. Bij vrouwen zit dit wel anders. De ene vrouw wilt elke dag seks, de andere heeft genoeg aan één keer per week. Een avontuurlijke vrouw heeft bijvoorbeeld meer seks dan een nauwkeurige vrouw. Dit blijkt uit recent onderzoek.

De psychologen Andrea L. Meltzer en James K. McNulty vroegen 278 newlyweds om te noteren hoe vaak zij seks hadden en hoe tevreden ze waren. Daarnaast werd aan de deelnemers gevraagd of zij een persoonlijkheidstest af wilden leggen.

Vrouwen hebben de touwtjes in handen

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouwen dus de touwtjes in handen hebben op het gebied van seks. Zij bepalen hoe vaak er gevreeën wordt. Het ligt dus aan de persoonlijkheid van de vrouw, hoe vaak jullie als koppel seks hebben.

Op het gebied van tevredenheid, waren de persoonlijkheden van beide partners van invloed. Mannen met een openminded denkwijze, waren vaker ontevreden terwijl dat bij de vrouwen net niet het geval was.

Dit onderzoek geld alleen voor koppels die pasgetrouwd zijn. Wanneer je langer bij elkaar bent gelden er (wellicht) andere regels.