Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom het ene koppel meer seks heeft dan het andere

Olivier
2 min read

Het is algemeen bekend dat de meeste mannen vrijwel altijd in zijn voor een lekkere vrijpartij. Bij vrouwen zit dat wel anders. De ene vrouw wilt elke dag seks, de andere heeft genoeg aan één keer per week.

De psychologen Andrea L. Meltzer en James K. McNulty vroegen 278 pasgetrouwde heterokoppels om te noteren hoe vaak zij seks hadden en hoe tevreden ze waren. Daarnaast werd aan de deelnemers gevraagd of zij een persoonlijkheidstest af wilden leggen.

Vrouwen hebben de touwtjes in handen

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouwen dus de touwtjes in handen hebben op het gebied van seks. Zij bepalen hoe vaak er gevreeën wordt.

Hoe vaak dat dan precies is, heeft specifiek te maken met de persoonlijkheid van de vrouw. Hoe nieuwsgieriger, opener, makkelijker in de omgang ze is… hoe vaker een vrouw seks zou hebben.

Tevredenheid afhankelijk van beide persoonlijkheden

Wat de tevredenheid betreft, spelen de persoonlijkheden van beide partners wel een invloed. Mannen met een open persoonlijkheid waren vaker ontevreden, terwijl voor vrouwen net het omgekeerde geldt: hoe opener, hoe meer tevreden.

Langer samen? Mogelijk andere tendensen

De onderzoekers benadrukken wel dat hun bevindingen alleen gelden voor koppels die pasgetrouwd zijn, met de focus op twintigers en dertigers.  Voor koppels die langer samen zijn, gelden er (wellicht) andere regels.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…