Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom kreunen vrouwen tijdens seks?

Anja
2 min read

Ben jij een stille of een luide genieter? Somige vrouwen zijn liever stil tijdens de vrijpartij, ze houden meer van fluisteren en ze zullen hun genot op andere manieren tonen dan met kreunen. Andere vrouwen zijn echte lawaaimakers. Elke vrijpartij is anders en natuurlijk is ook elke persoon anders.

Kreunen is niet zomaar een manier om je seksuele opwinding te uiten. De oorsprong van het gekreun ligt in de evolutie, namelijk bij de vrouwelijke apen.

Snel klaarkomen

Voor de apen had kreunen een enorm voordeel. Het gekreun tijdens seks zou mannetjes moeten helpen klaarkomen. Een snelle ejaculatie zorgde er namelijk voor dat apen die paren op de grond sneller ‘klaar’ zijn en dus kunnen ze de begane grond ook sneller weer verlaten. Indien ze langer paren op de grond, verhoogt hun kwetsbaarheid tegenover jagers.

Mannetjes lokken

Vrouwelijke apen maken dus geluid om mannetjes te lokken. Zo weten de mannelijke apen dat de ze seksueel ontvankelijk zijn. Vervolgens vechten de mannen om met het vrouwtje te mogen paren. De sterkste aap wint. Bovendien blijkt ook dat het gekreun verschilt in toon en lengte naargelang de vruchtbaarheid van de vrouwelijke apen. Hoe vruchtbaarder, hoe complexer het gekreun om mannen te lokken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…