Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom langer wachten met seks tot een gelukkigere relatie leidt?

Anja
2 min read

Heb je een nieuwe relatie of heb je iemand op het oog? Sommige mensen kunnen niet wachten om het bed in te duiken met de nieuwe crush. Anderen nemen meer tijd om die persoon eerst grondig te leren kennen en dan pas delen ze het bed. Sneller is niet altijd beter, zeker niet als het gaat over seks.

Snel seks? Snel weer uiteen

Verschillende studies tonen aan dat snel het bed delen met iemand geen positieve invloed heeft op de verdere relatie. Koppels die snel seks hebben, na de eerste date of na de eerste weken bijvoorbeeld, gaan rapper uit elkaar. Dat toonde een studie van ‘Brigham Young University's School of Family’ aan.

Uitstellen van seks leidt tot een langdurigere relatie

Mensen die langer wachten vooraleer ze het bed met elkaar delen, leren elkaar eerst beter kennen. Zij kunnen elkaars karakter dan gemakkelijker objectief inschatten. Eens er sprake is van seks, neemt het beloningscentrum in de hersenen het gedeeltelijk over van het gedeelte in de hersenen waarmee je beslissingen neemt. Seks zorgt ervoor dat je afgeleid wordt van andere belangrijke zaken zoals karakter, communicatie en toewijding.

Uit onderzoek bewezen

2 035 heteroseksuele personen met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar werden onderzocht. Deze testpersonen vulden een vragenlijst in over de tevredenheid van hun relatie en de stabiliteit van hun relatie. Aan de testpersonen werd ook gevraagd hoe lang het duurde vooraleer ze seks hadden met hun partner. Uit dit onderzoek bleek dat de koppels die pas later in de relatie het bed deelden, gelukkiger waren in de relatie. Deze koppels vonden zowel de communicatie en de stabilteit van hun relatie beter.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…