Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom ochtendseks gezond is

Camille
3 min read

We hebben het allemaal wel eens gehoord, ochtendseks is gezond! Het laat je overigens ook vrolijker zijn voor de rest van je dag en bewezen is dat het ook zorgt voor een sterker immuunsysteem, maar waarom is het dan zo gezond voor je?

Onderzoeken

Er is naar dit onderwerp al meerdere malen onderzoek gedaan, uit deze onderzoeken kwamen verschillende resultaten. Zo bleek uit het onderzoek van Dhr Herbenick (auteur van het boek ‘Because It Feels Good’) dat mensen die ’s ochtends de dag beginnen met seks, de rest van de dag gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die met een boterham en een kopje koffie de deur uit gaan. Uit het onderzoek van Dhr Herbenick bleek ook dat het niet alleen je vrolijkheid en je immuunsysteem beïnvloedt, maar dat het ook effect heeft op je huid, nagels en haar.

Hormonen

De vraag naar de rede van de invloed van de ochtendseks kun je natuurlijk het best vinden bij het menselijke lichaam zelf. Hierover meldt Dhr Herbenick het volgende: ‘’Het hebben van seks in de ochtend, zorgt ervoor dat het hormoon genaamd oxytocine vrijkomt. Dit hormoon is het hormoon dat ervoor zorgt dat het koppel zich voor de rest van de dag verbonden en verliefd voelt.’’

Ochtendgevoel

Tijdens het hebben van ochtendseks heb je typisch het ochtendgevoel, je bent pas net wakker en ligt dus nog half te slapen. Dit maakt de seks extra intens, je ligt namelijk nog half te dromen. Het voelt ook veel beter omdat je geen stress of tijdsdruk van deadlines aan je hoofd hebt, kun je lekker de tijd nemen. Uit onderzoek blijkt echter ook dat je meer energie hebt omdat je dag pas net begint, hierdoor kan je zelfs extra lang doorgaan!

Tips & Tricks

Natuurlijk zijn er ook nog tips en tricks om je ochtendseks nog beter te maken, hier komen er een paar! In de ochtend heeft iedereen wel een geurtje uit zijn of haar mond, je kunt dus beter eerst even snel je tanden poetsen of een menthol nemen voordat je aan de ochtendseks begint. Ook kun je de ochtendseks verbeteren door hem of haar rustig wakker te maken, doe dit bijvoorbeeld door een zacht muziekje op te zetten en lieve woorden te zeggen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…