Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat doe je als de verliefdheid overgaat?

Anja
3 min read

Love hurts… Dat is een feit. Liefde en verliefdheid is iets wat je overkomt en het kan je op bepaalde momenten zo ongelofelijk gelukkig maken. Maar er zijn ook momenten waarop liefde kan pijn doen… Momenten waarop je denkt dat jullie relatie geen kans meer heeft om te slagen. Heb jij het gevoel dat je niet meer verliefd bent? Wat doe je dan?

1. Wees duidelijk en realistisch

Je hoopt dat het nooit gebeurt. Toch, je doet er niets aan als dat wel zo is. Als je niet meer verliefd bent op je partner, kun je dat niet (snel) veranderen. Er is eigenlijk maar één woord wat we je willen meegeven: eerlijkheid. Kun je je voorstellen dat het jou overkomt? Je denkt dat alles goed gaat en pas maanden later hoor je dat de verliefdheid voorbij is. Terwijl jij zoveel hebt geïnvesteerd in die liefde. Fysiek, mentaal, emotioneel en misschien ook financieel.

Daarom is het belangrijk om ook voor je partner duidelijkheid te scheppen. Als je partner het al een beetje voelde aakomen; praat dan met elkaar. Vertel wat er speelt. Je kunt zoiets niet echt vergelijken met een pleister van de wond aftrekken. Jij zou ook eerlijkheid willen, gun dat je partner ook.

2. Zekerheid is belangrijk

Weet je niet zeker, of de verliefdheid wel over is? Dan zijn er wat tekenen waar je op kunt letten. Wij noemen er twee, maar er zijn veel meer. Dit is een beslissing die je voor een lange tijd gaat onthouden, dus je moet wel zeker zijn van je zaak. Het klinkt hard, maar dat is de realiteit. Het eerste teken is aantrekkelijkheid. Ieder koppel is anders. Je redenen waarom jullie samen zijn kunnen gecompliceerd zijn. Dat is geen probleem. Als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt, kunnen er andere factoren zijn die je nog steeds erg waardeert. Zoals zorgzaamheid, eerlijkheid en humor. Hier is het belangrijk om te onderstrepen dat het grote verschil tussen vrienden en geliefden, in het fysieke contact plaatsvindt. Is er nog sprake van een seksuele relatie? Hoe gaat dat dan? Fysiek contact is een valide meter voor een relatie.

Een tweede punt: kleine dingen. Dit kunnen dingen zijn die je vroeger echt fantastisch aan je partner vond, maar die je nu simpelweg mateloos irriteren. Als je een bepaald stemmetje vroeger leuk vond, maar nu hoopt dat je partner het nooit meer doet, vertelt dat iets. Misschien ontstaat er dan wel ruzie. Ruzie is, om een bruggetje te maken, ook een ware eye-opener. Veel ruzie wijst op serieuze relatieproblemen.

3. It never get’s easy

Wij adviseren je om de situatie nauwkeurig in kaart te brengen. Misschien helpt een eerlijk gesprek, met alle kaarten op tafel. Of een therapeut. Misschien is het al wel duidelijk voor je en wil je niet verder. Dit Engelstalige artikel kan dan herkenbare punten bevatten. Stel jezelf de moeilijke vraag: is dit de persoon waar je oud mee wilt/kunt worden? Het antwoord daarop zou je al veel moeten vertellen.

Wij wensen je hoe dan ook gigantisch veel wijsheid. Wijsheid om de juiste keuze te maken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…