Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel

Lisa Piotti
3 min read

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel.

Benodigdheden voor vier personen

  • 700 g tongscharfilets
  • 2 appelen
  • 4 sjalotten
  • 2 stronken witloof
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 2 el bloem
  • 2 eiwitten (losgeklopt)
  • 100 g boter
  • 8 el olie
  • 100 g sesamzaad
  • basilicum
  • kervel
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het witloof fijn en bak 5 minuten krokant in een pan met boter. Kruid met peper en zout.
  2. Boor het klokhuis uit de appels. Snijd vervolgens de appel in 4 schijven van 1/2 cm dik. De rest van de appel snijd je in blokjes of vorm je bolletjes (met een bolletjeslepel).
  3. Warm het bier op en pocheer de stukjes appel erin. Haal de stukjes appel eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Laat vervolgens het bier inkoken met een gesnipperd sjalotje, voeg daarna de room toe en laat nog even doorkoken. 
  5. Zeef de saus en voeg er stukje bij stukje 50 g koude boter aan toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de visfilets in repen. Wentel ze in een mengsel van bloem, peper en zout. Dompel ze onder in het losgeklopt eiwit en bestrooi ze met sesamzaadjes. 
  7. De filets bak je in hete frituurolie ongeveer 4 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken.
Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…