Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo zorg je ervoor dat jullie lange afstandsrelatie ZEKER slaagt

Anja
3 min read

Die Italiaanse schoonheid of die Spaanse hunk. In het buitenland heb je meer variatie dan hier. Het zien van een totaal ander persoon dan die je normaliter in je omgeving hebt, kan je hart sneller doen kloppen. Soms blijft dat bij een vurige, maar tijdelijke, vakantieliefde. Als de vonk echter blijvend is overgeslagen, brengt dat wat ongemakken met zich mee.

Maak duidelijke afspraken

Dit is een belangrijk punt. Vooral als jouw buitenlandse liefde in een ver land woont met een tijdsverschil. Als je de afspraak hebt om doordeweeks elkaar te sms’en en in het weekend te Skypen, hoef je je geen zorgen te maken. Je weet dan waar je aan toe bent. Ook een belangrijk detail: weet van elkaar wat je wilt. Wil je weer met elkaar zijn en mis je elkaar? Of was het tóch een vurige liefde – voor even. Dat is belangrijk om van tevoren te weten, zodat je later niet je hart gebroken krijgt.

Houd contact maar denk aan de kosten

Je wilt elkaar natuurlijk zoveel mogelijk spreken. Dat is logisch! Dat moet ook zeker kunnen – denk echter wel aan de kosten. Je wilt niet dat een lange afstandsrelatie mislukt omdat je over je belabonnement bent heengegaan. Dat zou zonde zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven aan ‘gewoon’ bellen: Skype, WhatsApp, Facebook, iMessage etc.

Wees spaarzaam en denk aan je doel

Misschien wil je wel gaan samenwonen, elkaar weer zien of heb je geld nodig voor een vliegticket. Dat zijn geen goedkope zaken. Daarom is het belangrijk om spaarzaam te leven. Dat kan soms lastig zijn, maar je weet voor wie je het doet. Dat maakt veel goed.

Zorg voor een prettig weerzien

Als je elkaar weer ziet, zorg dan voor een geweldig weerzien! Kwaaltjes of minuscule problemen kunnen dan wel even wachten. Je ziet elkaar zelden, dus haal het meeste uit de tijd die je nu hebt. Plan activiteiten en zorg ervoor dat niets anders jullie stoort. Dit is jullie tijd.

 

Als je een lange afstandsrelatie hebt, kies je niet voor de makkelijkste optie. Maar laten we eerlijk zijn, je kiest voor liefde. Als jij de ware hebt gevonden, weet je het wel. Daar ga je dan voor, ongeacht waar. Echte liefde laat zich door niets tegenhouden, ook niet door duizenden kilometers!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…