Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 verborgen signalen van Anorexia

Bram
3 min read

Eetproblemen komen bij 25 tot 40% van de jonge kinderen en jongeren voor. Meer dan 100.000 meisjes tussen 12 en 18 jaar hebben een eetstoornis. Tieners krijgen op steeds jongere leeftijd Anorexia Nervosa. Dat zijn niet alleen meisjes, ook jongens kunnen aan de ziekte lijden. Ongeveer 5 tot 10% van de patiënten overlijdt door de gevolgen van de ziekte. Het is erg belangrijk om de ziekte vroeg op te merken, zo worden de overlevingskansen groter. Probeer daarom steeds op deze subtiele signalen te letten.

1.Zich dik voelen

Anorexia veroorzaakt extreem gewichtsverlies. Vaak voelen patiënten zich dik, ook als ze dat niet zijn. Als ze in de spiegel kijken zien ze iemand die teveel weegt en moet vermageren.

2.Warme kledij dragen

Draagt ze jassen en truien als het warm is? Jonge vrouwen proberen vaak hun gewichtsverlies te verbergen door truien en jassen te dragen. Anorexia kan er bovendien voor zorgen dat je vaker kou hebt, je hebt immers minder vet om je warm te houden.

3.Sociaal isolement

Anorexiapatiënten gaan zich vaak terugtrekken. Je ziet ook dat hun karakter verandert, terwijl ze vroeger erg uitbundig en vrolijk waren zullen ze nu stiller en apathischer worden.

4.Bizarre eetrituelen

Neemt ze veel tijd om haar eten te snijden en eet ze eigenlijk niet veel? Kauwt ze elke keer erg veel op haar eten off wil ze enkel caloriearme voedingsmiddelen eten? Dit kunnen tekenen van Anorexia zijn.

5.Veel bewegen

Mensen die Anorexia hebben zullen zoveel mogelijk proberen bewegen. Ze willen de hele tijd calorieën verbranden en vinden het moeilijk om stil te blijven.

6.Geen menstruatie

Overmatig gewichtsverlies kan ervoor zorgen dat haar menstruatie uitblijft.

7.Een bleke huid en broos haar

Een gezonde jonge vrouw heeft een normale huidskleur en glanzend haar. Anorexia kan een bleke huidskleur en broos haar veroorzaken.

8.Alleen willen eten

Eet ze liever alleen dan samen met het gezin? Zegt ze vaak dat ze geen honger heeft? Hou haar een tijdje extra in de gaten, ze heeft mogelijks Anorexia.

9.Laxeermiddelen gebruiken

Sommige mensen gebruiken laxeermiddelen om sneller gewicht te verliezen. Dat is enorm ongezond en kan ernstige en blijvende schade veroorzaken.

10.Buikpijn

Klaagt ze vaak over buikpijn na het eten? Moet ze overgeven? Overmatig gewichtsverlies kan de spieren rond de maag aantasten waardoor spijsverteringsproblemen ontstaan.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…