Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 3 grootste fouten die je maakt als je snel wilt afvallen

Bram
2 min read

We kennen het allemaal, je hebt een feestje of vakantie in het vooruitzicht en je wil er prachtig uitzien. En daarom moeten die paar kilootjes er nog snel af. Als je wil vermageren kan het vaak niet snel genoeg gaan. Wil je op een snelle manier afvallen? Zorg er dan voor dat je deze 3 fouten niet maakt.

1.Je kent je BMR niet

Waarschijnlijk ken je je BMI (Body Mass Index) al, maar heb je al eens gehoord van je BMR (Basal Metabolic Rate). Als je wil vermageren doe je er goed aan om je BMR te berekenen, dat kan je makkelijk online doen. Je BMR vertelt je hoeveel calorieën je lichaam dagelijks nodig heeft om normaal te functioneren. Het houdt ook rekening met de hoeveelheid lichaamsbeweging die je dagelijks krijgt. Eens je weet hoeveel calorieën je elke dag nodig hebt kan je makkelijk berekenen hoeveel calorieën je minder moet eten om te vermageren. Probeer hiermee niet te overdrijven. 150 tot 200 calorieën minder eten is ruim voldoende.

2.Je schrapt te veel calorieën

Als we snel willen vermageren kunnen we in de verleiding komen om te weinig of zelfs helemaal niet te eten. Als je gedurende een lange tijd niet eet raakt je hele stofwisseling van slag. Als je denkt dat je op die manier zal vermageren heb je het goed mis. Je lichaam schakelt over naar ‘overlevingsmodus’ en probeert vet zo lang mogelijk vast te houden. Het kan er zelfs voor zorgen dat je extra gewicht bijkomt! Als je te weinig eet zal je stofwisseling vertragen, je zal dan minder snel of zelfs helemaal geen gewicht verliezen.

3.Je schrapt koolhydraten uit je menu

Het ‘Low Carb-dieet' is weer helemaal terug van weggeweest. En dat is jammer, te weinig koolhydraten eten is helemaal niet gezond. Het is bovendien bewezen dat de kilo’s die je met het ‘Low-Carb-dieet' verliest voornamelijk uit water bestaan. Alsof dat nog niet genoeg is zal je lichaam tijdens het sporten voornamelijk je spieren verbranden. Gezonde koolhydraten zoals volle granen en haver zijn onmisbaar als je snel wil afvallen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…