Ben jij het soms ook wat beu om telkens weer hetzelfde op je boterham te eten? Dan moet je zeker eens een groentenspread proberen. Zo’n groentespread is niet alleen lekker, het is ook heel makkelijk te maken én een ideale manier om dagelijks wat extra groenten binnen te krijgen. We hebben alvast drie receptjes voor jullie verzameld.
Tomatenspread
Ingrediënten
- 100 gram tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels Becel ProActiv Original
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook en meng met de tomatenblokjes en tomatenketchup. Roer ten slotte Becel ProActiv door het mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
Spread met erwten en avocado
Ingrediënten
- 150 gram diepvrieserwten
- Halve avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel Becel ProActiv Original
- Peper
- Zout
Bereiding
Breng wat water aan de kook en dompel de erwten ongeveer een minuutje onder. Giet daarna af. Mix vervolgens de erwten, avocado, knoflook, citroensap en Becel ProActiv tot een smeuïge dip. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
Gerookte paprika-spread
Ingrediënten
- 2 grote rode paprika’s
- 75 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel Becel ProActiv Original
- Peper
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder terwijl de oven opwarmt de zaadlijsten van de paprika's. Snijd de paprika's vervolgens in reepjes. Leg de reepjes op een bakplaat (met het glimmende gedeelte bovenaan) en zet ongeveer drie kwartier in de oven. De reepjes mogen gerust wat zwart worden.
- Laat de paprika's afkoelen en trek het velletje van de paprika los.
- Mix de geroosterde paprika's, de walnoten, het citroensap, de knoflook en Becel ProActiv tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.