Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips om sneller af te vallen rond je buik

Anja
2 min read

De buik is bij veel mensen de plaats waar vet het eerste komt. Het is echter ook de plaats waar het vet als laatste pas weer verdwijnt tijdens het vermageren. Velen dromen ervan: een platte, gespierde buik en een fijne taille. De beste manier om af te vallen rond je buik houdt nog steeds in dat je op lange termijn een gezonde levensstijl aanhoudt en dat je regelmatig sport. Je hebt vooral geduld en doorzettingsvermogen nodig om je doelen te bereiken. Onderstaande dingen zijn heel belangrijk als je snel en doeltreffend wilt afvallen aan je buik:

1. De juiste voeding

Je hoeft je niet noodzakelijk te houden aan een heel streng dieet, maar zorg voor evenwicht in je voeding. Door de juiste dingen te eten, kun je gemakkelijker afvallen rond je buik. Zorg ervoor dat je alvast genoeg water drinkt. Eet voldoende groenten en vis en probeer vette ingrediënten, zout en frisdrank te vermijden.

2. Vetverbranding

Als je wilt afvallen rond je buik, moet je meer doen dan plaatselijk vet verbranden. Het is noodzakelijk om in het algemeen af te vallen en vet te verbranden. Vooral cardiotraining helpt hierbij erg goed. Cardiotraining is elke vorm van lichaamsbeweging waarbij je hart stevig moet werken gedurende een langere periode, waardoor je hart dus een pak sneller slaat. Over een langere periode ga je dus met lage tot matige intensiteit bewegen. Maak een grote, stevige wandeling, ga hardlopen, zwemmen of fietsen. Ook sporten op een loopband of crosstrainer is een goede vorm van cardiotraining.

3. Krachttraining

Als je meer spieren wilt, is een gezonde levensstijl niet genoeg. Voor een strakke buik moet je ook aan krachttraining doen. Zorg ervoor dat je niet enkel je buikspieren traint, maar ook de andere grote spiergroepen (onderrug, bovenbenen, …). Door ook de grootste spieren te trainen, krijg je automatisch een gespierde buik. Dat komt omdat je lichaam altijd een evenwicht wil creëren qua spiermassa.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…