Overlegcomité: mondmaskers mogen af op openbaar vervoer
Het Overlegcomité heeft de coronabarometer, die sinds maart dit jaar op code geel stond, gedeactiveerd. De belangrijkste gevolgen: vanaf maandag 23 mei verdwijnt de...
Inhoud
Het is tegenwoordig helemaal hip om vegetariër te zijn. Steeds meer mensen worden zich bewust van de barre omstandigheden waarin de koeien, varkens en kippen leven voordat ze bij de slager belanden. Aan de andere kant is er veel kritiek op vegetariërs. Zo zouden zij belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgen en zou het ongezond zijn. Wij hebben 4 fabeltjes over vegetariërs voor jullie op een rijtje gezet die absoluut NIET waar zijn!
Het is niet persé gezonder om geen vlees te eten. Als vegetariër is het net zo makkelijk om je te vergrijpen aan slecht en ongezond eten. Je eet weliswaar geen vette hamburgers of frikandellen meer, maar er is nog altijd taart, koekjes en chips om je vegetarische dieet ongezond te maken.
Veel mensen denken dat wanneer ze besluiten vegetarisch te gaan eten, ze dusdanig beperkt worden in hun eten dat ze niet meer gevarieerd kunnen eten. FOUT! Je kunt eindeloos combineren met groente. Er zijn honderden, misschien wel duizenden verschillende salades die je kunt bereiden zonder vlees toe te voegen. Om nog maar te spreken van de heerlijke groenteschotels die je kunt bereiden. Allesbehalve saai dus!
Ook deze mythe is fout! Je wordt niet ziek wanneer je te weinig proteïnen binnen krijgt. Wel kun je ziek worden door te veel suiker, te weinig vezels of bijvoorbeeld te weinig vitaminen en mineralen. Ook teveel proteïnen kan leiden tot ziekte.
Er wordt vaak gezegd dat je als vegetariër niet teveel moet bewegen, omdat je anders teveel gewicht verliest. Vegetariërs zouden hiernaast zwakker zijn en beschikken over een slechte conditie. Dit is pure onzin, als vegetariër heb je meer energie, omdat je lichaam minder hard moet werken om al die vette vleesgerechten te verwerken. Gewoon blijven sporten dus!
Het Overlegcomité heeft de coronabarometer, die sinds maart dit jaar op code geel stond, gedeactiveerd. De belangrijkste gevolgen: vanaf maandag 23 mei verdwijnt de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon