Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 mythes over vegetariërs doorprikt!

Olivier
2 min read

Het is tegenwoordig helemaal hip om vegetariër te zijn. Steeds meer mensen worden zich bewust van de barre omstandigheden waarin de koeien, varkens en kippen leven voordat ze bij de slager belanden. Aan de andere kant is er veel kritiek op vegetariërs. Zo zouden zij belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgen en zou het ongezond zijn. Wij hebben 4 fabeltjes over vegetariërs voor jullie op een rijtje gezet die absoluut NIET waar zijn!

“Alle vegetariërs zijn gezond”

Het is niet persé gezonder om geen vlees te eten. Als vegetariër is het net zo makkelijk om je te vergrijpen aan slecht en ongezond eten. Je eet weliswaar geen vette hamburgers of frikandellen meer, maar er is nog altijd taart, koekjes en chips om je vegetarische dieet ongezond te maken.

Een vegetarisch dieet is saai

Veel mensen denken dat wanneer ze besluiten vegetarisch te gaan eten, ze dusdanig beperkt worden in hun eten dat ze niet meer gevarieerd kunnen eten. FOUT! Je kunt eindeloos combineren met groente. Er zijn honderden, misschien wel duizenden verschillende salades die je kunt bereiden zonder vlees toe te voegen. Om nog maar te spreken van de heerlijke groenteschotels die je kunt bereiden. Allesbehalve saai dus!

Je hebt een gebrek aan proteïnen

Ook deze mythe is fout! Je wordt niet ziek wanneer je te weinig proteïnen binnen krijgt. Wel kun je ziek worden door te veel suiker, te weinig vezels of bijvoorbeeld te weinig vitaminen en mineralen. Ook teveel proteïnen kan leiden tot ziekte.

Vegetariërs mogen niet teveel sporten

Er wordt vaak gezegd dat je als vegetariër niet teveel moet bewegen, omdat je anders teveel gewicht verliest. Vegetariërs zouden hiernaast zwakker zijn en beschikken over een slechte conditie. Dit is pure onzin, als vegetariër heb je meer energie, omdat je lichaam minder hard moet werken om al die vette vleesgerechten te verwerken. Gewoon blijven sporten dus!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…