scrollTop top

5 dingen die je moet weten over detox thee

5 dingen die je moet weten over detox thee

Op sociale media is detox thee een echte hype geworden. De beloften zijn dan ook groot, je verliest erg snel overtollige kilo’s zonder je er veel voor hoeft te doen. Vooraleer je je zuurverdiende centjes uitgeeft aan een detox thee zijn er 5 dingen die je moet weten.

1.Je moet nog steeds bewegen en op je voeding letten

Op socialenetwerksites ben je ze ongetwijfeld al eens tegen gekomen, de populaire detox thee. Op de website van de grootste detox thee merken lees je steeds dat je voor de ‘beste resultaten’ de detox thee moet combineren met gezonde voeding en 3 tot 5 sportsessies per week. En gezonde voeding en veel beweging is nu net wat ervoor zorgt dat je gewicht verliest, toevallig niet? Of detox thee je gewichtsverlies kan stimuleren of versnellen is maar de vraag. Tot nu toe zijn er nog geen studies die dit kunnen bevestigen. Detox thee zal je in elk geval niet helpen vermageren als je onvoldoende beweegt en/of ongezond eet.

2.Je verliest vooral… water

In detox thee zit vaak cafeïne en dat kan ervoor zorgen dat je meer vocht verliest. Door meer vocht te verliezen zal je je slanker voelen, zelfs als je geen grammetje vet verloren bent.

3.Sommige detox kruidenmengsels hebben bijwerkingen

De plant die vaak in detox thee wordt gebruikt is Senna. Deze plant heeft een natuurlijk laxerend effect. De potentiele bijwerkingen van dit kruid zijn buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en diarree. Als je te veel Senna thee drinkt kan je een potassium tekort krijgen en dat kan een verstoord hartritme veroorzaken.

4.Detox thee is vaak niet meer dan een laxeermiddel

Een detox thee is vaak niet meer dan een laxeermiddel. Je buik zal platter lijken waardoor je meer motivatie hebt om een gezond dieet vol te houden.

5.Het kan je slaappatroon verstoren

Detox thee bevat vaak veel cafeïne. Het onderdrukt je honger, heeft een laxerend effect en je lichaam zal meer water verliezen. Te veel cafeïne kan gevaarlijk zijn omdat het een hoge hartslag kan veroorzaken. Het zal ook je slaap verstoren, en een goed slaappatroon is essentieel als je gewicht wil verliezen. Misschien toch twee keer nadenken voor je detox thee koopt?

 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  240.149.666
 • Aantal
  doden
  4.893.034
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.279.869
 • Aantal
  doden
  25.747

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!