Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 natuurlijke luchtverfrissers die je zelf kan maken

Bram
2 min read

In ons drukke leven staan we er soms niet meer bij stil hoe geuren ervoor kunnen zorgen dat we gelukkig worden. Denk maar aan de geur van koffie, versgebakken brood en de frisheid van een bos. Goed nieuws, je kan zelf op een natuurlijke manier het aroma in je huis creëren. Probeer één van deze 5 natuurlijke luchtverfrissers uit en ervaar het effect op je gemoed. Adem en geniet!

1.Appel, kaneel, steranijs en kruidnagel

Deze frisse geur past goed bij het gevoel van een koele zomeravond. Snij een paar appels in dunne schijfjes, leg ze in een bokaal en giet er water over. Voeg een paar kaneelstokken, kruidnagel en een paar stukjes steranijs toe. Je kan dit aroma zelf aanpassen door de hoeveelheid van de ingrediënten te veranderen.

2.Citroen, rozemarijn en vanille

De toets van rozemarijn en vanille zorgt voor een betoverend fris aroma. Snij de citroen in schijfjes, leg ze in een bokaal en overgiet met water. Voeg een paar druppels vanille en 3 takjes rozemarijn toe.

3.Citroen, tijm, munt en vanille

De ongewone geur van tijm komt goed tot zijn recht in combinatie met citroen en munt. Snij een citroen in schijfjes, leg ze in een bokaal en overgiet met water. Voeg muntblaadjes en 3 takjes tijm toe. Werk af met enkele druppels vanille extract.

4.Sinaasappel, gember en amandel extract

De combinatie van het zoete en pittige aroma van amandel met de fruitige geur van sinaasappel is de perfecte combinatie. Snij een sinaasappel in schijfjes, leg ze in een bokaal en overgiet met water. Voeg een paar schijfjes citroen toe om het aroma nog frisser te maken. Werk af met een paar druppels amandel extract.

5.Komkommer, basilicum en limoengras

De scherpe geur van basilicum gecombineerd met de frisheid van komkommer en limoengras zal snel je favoriet worden. Snij een paar schijfjes komkommer, plaats ze in een bokaal en overgiet met water. Voeg een paar blaadjes basilicum toe en werk af met enkele druppels limoengras etherische olie. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…