Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om dagelijks wandelen aangenaam te maken

Milan
4 min read

Ben je niet zo dol op sporten, maar wil je toch wat meer gaan bewegen? Waarom ga je dan niet dagelijks een lekkere wandeling maken? Je kunt dan optimaal genieten van de mooie natuur en de frisse lucht terwijl jij je conditie verbeterd. Wandelen is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij ‘fit worden’. Toch is wandelen erg gezond. Zeker als je niet zo sportief bent kun je het beste beginnen met een lage intensiteitsoefening.

Wandelen is zo’n oefening. Tijdens het wandelen verhoog je je hartslag voldoende om je lichaam harder te laten werken. Het gevolg daarvan is dat je lichaam tijdens en ook in ruststand meer calorieën gaat verbranden. Dus als je dagelijks een flinke wandeling maakt zal je zeker merken dat je fitter wordt. En als je jouw dagelijkse wandeling combineert met een gezond voedingspatroon is het ook een uitstekende manier om wat kilo’s mee kwijt te raken.

Je wandeling leuker maken

Wandelen is dus heel gezond, een goede manier om mee af te vallen en het kost je ook nog eens helemaal niets. Maar we moeten toegeven dat de drempel om te beginnen wel hoog kan zijn. Het is daarom van belang dat je het wandelen extra leuk maakt voor jezelf. Wij hebben alvast 5 handige tips waar je wellicht iets aan hebt:

  • Maak een romantische avondwandeling met je partner.
  • Lekker wandelen en bijkletsen met je vriendinnen.
  • Zoek een vriend(in) om mee te gaan wandelen.
  • Neem een hond.
  • Gebruik een wandelapp.

Maak een romantische avondwandeling met je partner

Alleen wandelen kan heerlijk zijn. Maar soms is het gewoon gezelliger om het samen met iemand anders te doen. Dan heb je niet alleen gezelschap en wat aanspraak, het is ook meteen een mooie stok achter de deur. Als je een partner hebt kun je proberen of je hem of haar warm kunt maken voor een dagelijkse avondwandeling. Dan kunnen jullie samen de dag doorspreken en heb je even echt aandacht voor elkaar. Je zult merken dat zoiets heel romantisch kan zijn!

Lekker wandelen en bijkletsen met je vriendinnen

Even bijkletsen en de laatste roddels doorspreken met je vriendinnen? Dat kan ook tijdens een wandeling. Het voordeel hiervan is dat het heel gezellig is en de tijd dus ook heel snel gaat. Zo merk je amper dat je aan het wandelen bent en verbrandt je ongemerkt toch heel wat calorieën. En aan het einde van de wandeling ben je weer helemaal bijgepraat. Makkelijk toch, of niet?

Zoek een vriend(in) om mee te gaan wandelen

Weet je niet met wie je moet gaan wandelen? Dan kun je ook op zoek gaan naar een wandelvriend(in). Er zijn verschillende websites die je kunt gebruiken bij het vinden van een geschikt wandelvriend(in) bij jou in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op de website www.dewandeldate.nl/. Hier vindt je heel gemakkelijk het vriend(in) wat bij je past.

Neem een hond

Ben je dol op dieren en heb je al vaker overwogen om een dier in huis te nemen? Misschien is dit wel het moment om een hond aan te schaffen. In het asiel zitten honderden lieve honden te wachten op een nieuw baasje. En bijna allemaal doen ze niets liever dan dagelijks met jou wandelen. Zo heb je altijd gezelschap als je gaat wandelen en een goede motivatie. Want met de hond moet je er elke dag uit, of je nu zin hebt of niet.

Gebruik een wandelapp

Is het gezelschap voor jou geen probleem, maar weet je gewoon niet zo goed waar je überhaupt moet gaan wandelen? Download dan eens een wandelapp. Dit is een app voor je smartphone die je gebruikt tijdens het wandelen. Je kunt er leuke wandelroutes in vinden zodat je altijd weet waar je naar toe kunt lopen.

Ook hebben de meeste wandelapps een gps-functie zodat je tijdens de wandeling precies weet waar je bent. Je hoeft dus nooit meer te verdwalen. Tijdens de wandeling wordt je attent gemaakt op leuke weetjes over het gebied waar je in loopt. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die je informatie geven over de dieren die in bepaald natuurgebied leven. Anderen leren je weer van alles over historie van belangrijke gebouwen langs de route.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…