Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips voor de perfecte citytrip

Milan
4 min read

Een citytrip kan een geweldige onderbreking zijn van de dagelijkse sleur. Je bent er even helemaal tussen uit en je kunt samen met een partner of vriend even helemaal opladen in een andere omgeving. En het mooiste van alles is dat het weinig tijd kost. Je kunt gewoon in het weekend gaan zodat je niet teveel vrije dagen kwijt op hoeft te offeren. Ook is het voor zo’n beperkt aantal dagen wat gemakkelijker om een oppas te vinden. Zo kun je de kinderen met een gerust hart thuis laten en genieten van alles wat de stad jou te bieden heeft. Wij hebben 5 tips waarmee jouw citytrip gegarandeerd een succes wordt:

  • Kies een bestemming die past bij je budget.
  • Zoek een stad die past bij jouw voorkeuren.
  • Zorg dat je goed voorbereid bent.
  • Verdiep je in het openbaar vervoer.
  • Neem niet teveel bagage mee.

Kies een bestemming die past bij je budget

Bestemmingen zijn er in alle soorten en maten. Maar ook in prijzen. Bepaalde steden staan er om bekend erg duur te zijn. Een voorbeeld hiervan is Londen. Engeland is nu eenmaal duur en dat geldt in het bijzonder voor de hoofdstad. Je kunt je hier snel op ver kijken. Een vliegticket is weliswaar goedkoop, maar je moet ook nog je accommodatie en het eten kunnen betalen. Als je op zoek gaat naar een geschikte bestemming is het daarom van groot belang om eerst te bepalen wat je budget is. En wees niet bang dat je niets kunt vinden.

In elke prijscategorie is wel een mooie bestemming beschikbaar. Is geld geen probleem? Dan kun je gerust naar London, Dublin of Edinburgh. Wil je liever iets goedkoper uit zijn? Dan zijn Madrid of Keulen heel interessant. En wil je echt voor een habbekrats een geweldige citytrip maken? Dan zijn Boedapest en Porto echte aanraders.

Zoek een stad die past bij jouw voorkeuren

Heb je een budget bepaald en weet je welke bestemmingen tot jouw mogelijkheden behoren? Dan kun je gaan kijken welke steden het beste aansluiten bij jouw belangstelling. Vraag je zelf af wat je het liefste zou doen tijdens je citytirip. Wil je graag musea bezoeken of wil je liever een wijntje drinken op een zonovergoten terras? Wil je genieten van culinaire hoogstandjes, muziek, kunst of theater? Of wil je juist van alles een beetje? In sommige steden vindt je meer van het één, in andere steden juist meer van het ander. En er zijn ook steden waar je van alles wel iets kunt vinden.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor een stedentrip. Juist omdat je vaak maar twee of drie dagen hebt wil je deze optimaal kunnen besteden. Dat betekent dat je je thuis al moet voorbereiden. Bedenk bijvoorbeeld welke activiteiten je graag zou willen ondernemen of welke bezienswaardigheden je wilt bekijken. Zoek de adressen vast op en kijk hoe je er het beste kunt komen. Kijk ook naar de entreeprijzen, dan kun je nooit voor verrassingen komen te staan.

Verdiep je in het openbaar vervoer

Als je eenmaal op je bestemming bent wil je natuurlijk zo snel mogelijk van a naar b kunnen reizen. Het openbaar vervoer is dan meestal de beste en goedkoopste optie. Uiteraard is het niet handig om steeds een kaartje te moeten kopen. Dat kost veel tijd en je betaalt ook veel meer dan nodig. Als toerist kun je bijna overal wel gebruik maken van een speciale voordeelkaart. Met een dergelijk kaart kun je in bepaalde zones van de stad onbeperkt reizen. En je bent ook nog eens veel voordeliger uit. In sommige landen is de taxi ook best betaalbaar en kun je voor een prikje mee. Ook dit kun je van tevoren vast uitzoeken.

Neem niet teveel bagage mee

Als je op citytrip gaat is de verleiding altijd groot om veel bagage mee te nemen. Bedenk echter wel dat je dit ook allemaal rond moet slepen. Zeker als je maar een paar dagen weggaat voor een citytrip heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Een bescheiden weekendtas is meestal voldoende. Zo reis je een stuk meer ontspannen. Bovendien bespaar je tijd en geld omdat je omdat je geen ruimbagage hoeft te boeken bij je vliegticket.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…