Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 mooiste Amerikaanse steden voor een citytrip

Milan
3 min read

America: Land of the Free. Een mooi land om een citytrip in te plannen, want Amerika biedt grote steden met enorm veel diversiteit. Vergis je niet in de afstanden, het Amerikaanse vasteland is uitgestrekt en tussen de steden door kun je grote afstanden rijden zonder een huis tegen te komen. Hier lees je de top 5 steden in Amerika die je absoluut zou moeten bezoeken.

5. San Francisco

Deze wereldstad, waarover Scott McKenzie ooit een beroemd nummer zong, wordt in de volksmond ook wel ‘The City by the Bay’ genoemd. De meest fameuze trekpleister van San Francisco is de hoge brug die er is gebouwd en waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. San Francisco telt ruim 800.000 inwoners en ligt aan de West-Amerikaanse kust. Je bent er op de juiste plaats voor zon, zee, strand en gezellige uitgaansgelegenheden.

4. New York

Hoewel New York als grootste stad van Amerika niet altijd terugkomt in de toplijstjes, staat hij hier wel. De stad werd in 2001 opgeschikt door een terroristische aanslag, waarbij de iconische Twin Towers instortten. ‘The Big Apple’ telt ruim 8,5 miljoen inwoners en is een gevarieerde stad. Door alle immigranten uit de 19e en 20e eeuw is de stad internationaal gericht. Bekende plekken zijn onder andere Central Park en het Vrijheidsbeeld.

3. Washington D.C.

De politieke hoofdstad van Amerika is Washington. Hier zie je veel statige gebouwen met genoeg historie. Washington wordt altijd in één adem genoemd met New York, maar tussen beide steden ben je met de auto nog wel een paar uur onderweg. Om er te wonen is Washington een echte topstad, je hebt er veel ruimte, groen en het is er netjes. Voor de dames is shopping center Georgetown daarnaast een aanrader.

2. Seattle

Deze stad staat bekend om zijn regen en men noemt het daarom ook ‘Rain City’. Seattle heeft echter een bruisende economie en het gemiddelde inkomen ligt er ook hoger dan in grote delen van Amerika. Seattle ligt in het uiterste noordwesten van Amerika waardoor  omringd wordt door water. Vooral ’s nachts heb je een prachtig beeld van de verlichting in deze stad. Een absolute aanrader voor je citytrip, je moet alleen even door de regen heen.

1. Portland

Portland is een prachtige stad in het westen van Amerika. Je vindt hier een overvloed aan bars en restaurants. Mensen leven in deze stad heel relaxt en dat heeft een positieve invloed op de sfeer in de straten. The Portland Timbers zijn een populaire voetbalclub in de stad.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…