Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Grenzeloos genieten in hartje Limburg

Camille
3 min read

Op vakantie in eigen land? Ontdek of herontdek dan de Limburgse Kempen. Deze regio wordt niet zonder reden omschreven als wellicht de vriendelijkste provincie van ons land. We maken je graag warm voor enkele troeven die Limburg en midden-Limburg zo aantrekkelijk maken.

Hopelijk voor elk wat wils.

Wandelen in Limburg

Limburg heeft voor elk type wandelaar iets moois in petto. De handige site www.wandeleninlimburg.be zal je hier zeker bij helpen.  Lange, uitdagende, of zelfs culinaire wandelingen worden er gedetailleerd voorgesteld. Een greep uit een paar toppers:

Wandelen in de Wijers (Houthalen-Helchteren), dit uitgestrekte vijvergebied is een paradijs voor zeldzame diersoorten en watervogels. Met meer dan duizend vijvers is een wandelroute dan ook aangewezen.

Wandeling van Kelchterhoef naar Haagdoornheide (Houthalen-Helchteren), waar je voor de picknick op een speciaal eiland achter de abdijhoeve op krachten kunt komen

Hageven (Neerpelt), een 600 ha uitzonderlijk stukje heide -en ven gebied. Klim zeker ook op de klimtoren die je onderweg tegenkomt want in de verte kun je de kabbelende Dommel zien stromen.

En wat dacht je van een tocht doorheen de Sahara, dit woestijnachtige landschap wisselt vijvers met heide en meertjes af.  Een aanrader.

Fietsen in Midden-Limburg

Limburg fietsland, het is een bekende slogan, maar voor deze keer geen loze beloften.

Midden-Limburg grenst dicht aan zowel Nederland als Duitsland en licht aan weerzijden van de Maas. Fietsers zullen er afwisselend genieten van diverse landschappen die steeds gekenmerkt worden door uitzonderlijke rust.

We raden je graag de Midden-Limburgroute (40 km)aan, gegarandeerd fietsplezier voor een halve dag. Vertrekkend uit Zonhoven, richting Bokrijk en doorheen het natuurreservaat Platwijers, doorheen Herkenrode en zijn Abdij terug richting Zonhoven. Doen! 

Lekker eten en drinken

Na al deze inspanningen wacht de échte beloning…Limburg staat bekend om bourgondisch eten en bijzondere streekgerechten – en produkten. Denk maar aan de asperges, vlaai en zelfs lekkere wijn. Of je nu kiest om zelf te koken met streek -en seizoens gerechten of om op restaurant te gaan, genieten zul je. Op www.toerismelimburg.be vind je snel en efficiënt eigen goesting.

Overnachten in Midden-Limburg

Indien je op zoek bent naar luxe vakantieappartementen geschikt voor een gezin of grotere groepen, raadpleeg dan zeker www.holidaysuites.be.  Deze gloednieuwe vakantieverblijven garanderen je het plezier van het comfort thuis zonder de dagelijkse klusjes. Ideaal voor korte of wat langere verblijven.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…