Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Jouw vakantie aan de Belgische kust: zo divers, zo dichtbij!

Camille
3 min read

Ontspannen op een prachtig strand, helder zeewater en een heerlijk zeebriesje. Wie dit leest waant zich in een ver oord. Er zijn écht wel alternatieven voor die dure en verre bestemmingen. Onze Belgische kust biedt tal van mogelijkheden en je hoeft je geen zorgen te maken over die verre verplaatsing. In de Panne, Westende, De Haan, Blankenberge of Zeebrugge kun je van bruisende vakanties genieten met het hele gezin of met je vrienden op toplocaties.

De Belgische kust: ruime keuze!

Bent je een fan van de natuur, hou je van sporten, of maak je graag eindeloze strandwandelingen over uitgestrekte stranden? Dan is de Panne een bestemming voor jou, nabij het Noorden van Frankrijk en vermaard dankzij het prachtige Westhoekreservaat, het oudste aangesloten duingebied aan de Belgische kust. Daarnaast, bijna vanzelfsprekend, het brede strand waar men heerlijk en in alle rust kan wandelen of strandzeilen.

De golfliefhebbers kunnen terecht op de enige natuurlijke golf die België rijk is. Een echte aanrader want de Koninklijke Golf Club Oostende ( die eigenlijk op het grondgebied De Haan ligt ) behoort al jaren tot de top 5 van de mooiste banen van België. Wist je trouwens dat Albert Einstein er enige tijd woonde? In De Haan geen hoogbouw, maar wel pittoreske villa’s langs slingerende paadjes en glooiende duinlandschappen.

Hou je toch van wat meer drukte in een bruisende badstad, dan is Blankenberge misschien je volgende vakantiebestemming. In het casino liggen de kansen er voor het grijpen en uitwaaien kan op de pier die zo’n 350 meter uitgestrekt in de Noordzee ligt. Laat ook de jachthaven niet links liggen want deze drukke ankerplaats voor zeilboten groot en klein is een trekpleister voor zeilers van heinde en ver.

Westende omschrijft zichzelf als de badplaats voor families die willen genieten van een vakantie zonder poespas, maar indien je wil zien en ervaren hoe welgestelde families tijdens het interbellum hun vakantie doorbrachten, dan moet je zeker de art nouveau woning van de familie Muyshondt bezoeken.

Zo divers, zo dichtbij!

Voor een diverse strandvakantie voor jong of al wat ouder, sportief of cultureel, blijft de Belgische kust een absolute aanrader. Huur een vakantieverblijf en ontdek het allemaal zelf!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…