Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de duurste Europese steden voor een citytrip

Milan
3 min read

Ook van plan een citytrip te maken in een Europese (hoofd)stad? Dan is het wel zo handig om vooraf de prijzen te bekijken. Je wilt natuurlijk de mooiste steden zien, maar ook ruimte in je budget houden voor een terrasje of gewoon een goed hotel. Daarom hebben de duurste Europese steden voor je op een rij gezet (in willekeurige volgorde!).

Oslo


Verrassend genoeg is Oslo één van de duurste Europese steden om naartoe te gaan voor een citytrip. Oslo is de hoofdstad van het gastvrije en natuurrijke Noorwegen. De stad is vooral bekend van het Koninklijk paleis, de Kathedraal en het Akkershus, historisch gezien een vesting van zowel Oslo als Noorwegen. Oslo staat bekend om haar dure uitgaansleven en tevens zijn de taxiritjes prijzig. Een all inclusive openbaar vervoer kaart, inclusief gratis toegang tot ruim 30 musea, kost je al gauw 80 euro voor in totaal 3 dagen (72 uur).

Londen


De hoofdstad van Engeland is Londen. In deze bruisende metropool vind je Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben en talloze andere bezienswaardigheden. Voor de horeca moet je ook echt in Londen zijn, er zijn diverse authentieke pubs te vinden, maar ook moderne restaurants. De prijzen in Londen hangen enigszins af van de stand van de Pond ten opzichte van de Euro, maar over het algemeen is Londen een dure stad. Voor een openbaar vervoer kaart (Travelcard) is 7 dagen geldig en hiervoor betaal je ruim 12,30 Pond. Je kunt hiervoor wel gebruik maken van alle mogelijke vervoersmiddelen, waarbij er altijd wel één in de buurt is. Eten en drinken kun je het beste doen in pubs, want restaurants zijn gemiddeld gezien vrij duur.

Parijs

De stad van de liefde. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en staat bekend om haar talloze bouwwerken, waaronder natuurlijk de Eiffeltoren en Notre Dame. Mocht de liefde ook door de maag gaan, dan kun je kiezen uit ruim 8.000 restaurants. In bistro’s en cafés zie je vaak een simpel en goedkoper menu. Terwijl restaurants op verschillende niveaus een behoorlijke prijs vragen voor eten en drinken. Vooral de zijstraatjes in authentieke Parijse straatjes zijn een aanrader als je gezellig en sfeervol wilt genieten van al het pracht en praal van de stad. De vervoerskaart in Parijs, de ‘Paris à la carte’, kost voor volwassenen ongeveer 60 euro voor 3 volle dagen. Hotels zijn er in Parijs, maar ook in Oslo en Londen, afhankelijk van je wensen in overvloed en voor een redelijke prijs.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…