Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de goedkoopste Europese steden voor een citytrip

Milan
4 min read

Even helemaal er tussenuit, wie wil dat nu niet? Nu horen we je zeggen: “Maar op vakantie gaan is toch veel duur?”. En inderdaad: op vakantie gaan is een kostbare onderneming. Maar wist je dat je ook een stedentrip kunt doen? Dat is veel goedkoper dan een normale vakantie omdat je maar twee of drie dagen weg bent. En je bent toch even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen, handig toch? Het leuke is dat er bestemmingen zijn voor ieder budget. Omdat we het nu toch over ‘voordelig’ hebben, hieronder vindt je de goedkoopste Europese bestemmingen voor een fantastische citytrip:

  • Laat je verrassen door Riga (Letland).
  • Ontdek de schoonheid van Praag (Tsjechië).
  • Een complete mini-vakantie in Lissabon (Portugal).
  • Genieten van historisch Sofia (Bulgarije).
  • Cultuur snuiven in Boedapest (Hongarije).

Laat je verrassen door Riga (Letland)

De prachtige stad Riga in het mooie Letland is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een cityrip. Maar een citytrip naar deze bestemming is onvergetelijk omdat de stad heel veel te bieden heeft. In het centrum vindt je een groot aantal Jugendstilgebouwen. Een deel daarvan staat ook op de Werelderfgoedlijst. Het prijsniveau in deze stad is buitengewoon gunstig. Je kunt met z’n tweeën overnachten voor 25 Euro.  En voor 23 Euro per dag ontbijt, lunch en dineer je als een koning. Ook het openbaar vervoer is heel goedkoop. Voor 7 Euro per persoon kun je drie dagen lang onbeperkt gebruikmaken van bus, tram en metro. Voor het geld hoef je het dus zeker niet te laten.

Ontdek de schoonheid van Praag (Tsjechië)

De Tsjechische stad Praag is al jaren een geliefde bestemming voor een stedentrip. Dat komt omdat deze stad enorm veelzijdig is. De stad heeft prachtige oude gebouwen, een interessante geschiedenis en je kunt er fantastisch eten en drinken. En het leukste is dat Praag nog steeds heel voordelig is. Voor zo’n 30 Euro kun je al met twee personen overnachten in een prima hotel. En voor eten en drinken moet je rekenen op 24 Euro per dag, voor twee personen. Ook het openbaar vervoer is heel goedkoop. Voor 11,25 Euro kun je drie dagen onbeperkt van a naar b.

Een complete mini-vakantie in Lissabon (Portugal)

Het Portugese Lissabon is een stad die je eens in je leven gezien moet hebben. En niet alleen vanwege de rijke historie en de prachtige oude gebouwen. Deze stad heeft namelijk nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je van heerlijk eten, een zonovergoten klimaat en schitterende stranden? Lissabon is zo veelzijdig dat een citytrip naar deze stad eigenlijk net zoiets is als een compacte vakantie. En goedkoop is deze stad ook. Voor 35 Euro kun je samen overnachten en voor 17 Euro per dag kun je eten en drinken. Wil je 3 dagen onbeperkt door de stad reizen? Dan betaal je ongeveer 13,50 Euro per persoon.

Genieten van historisch Sofia (Bulgarije)

Ook in het Bulgaarse Sofia kun je een leuke én voordelige stedentrip doorbrengen. Je vindt er een aantal prachtige oude gebouwen waaronder de oudste moskeeën van Europa, prachtige synagogen en de beroemde Boyanakerk. Sofia is een goedkope stad: voor 30 Euro kun je met z’n tweeën in een uitstekend hotel overnachten. Eten en drinken is ook heel voordelig. Voor zo’n 18 Euro per dag ben je helemaal klaar. Het openbaar vervoer is heel voordelig in Sofia. En het leuke is dat ook de taxi goed te doen is. Voor 0,50 cent per kilometer kun je de hele stad  door. Zo wordt je stedentrip ook nog eens heel comfortabel.

Cultuur snuiven in Boedapest (Hongarije)

In het Hongaarse Boedapest kun je een toptijd beleven. De stad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. Overal in de stad vindt je prachtige gebouwen die hiervan getuigen. Naast een flinke dosis cultuur heeft deze stad ook een bruisend uitgaansleven en talloze restaurants waar je heerlijk kunt dineren. En het kost je bijna niets. Voor 17 Euro per dag kun je eten en drinken. Ook het openbaar vervoer is voordelig geprijsd. Voor drie dagen onbeperkt reizen moet je rekenen op zo’n 13,50 Euro per persoon. Voor je accommodatie betaal je met z’n tweeën zo’n 35 Euro per nacht. Perfect voor een stedentrip dus.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…