Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips tegen roos

Camille
3 min read

Iedereen kan te maken krijgen met roos.  Uit onderzoek blijkt dat 43% van de vouwen wel eens last heeft van roos. Heb jij last van schilfertjes in je haren of op je schouders en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Lees dan in dit artikel hoe je jouw haarprobleem kunt oplossen.

Wat is roos?

Een droge en jeukende hoofdhuid zijn de symptomen van roos. Die veroorzaken schilfers op de hoofdhuid. Deze schilfers ontstaan door de vroegtijdige afvoer van oude huidcellen. De cellen van je huid vernieuwen zich om de 28 dagen, dit gebeurt onopgemerkt. Indien het vernieuwen te vroeg of overmatig gebeurt, dan zijn de schilfers niet klein en onopvallend, maar groot en vettig. Dat is roos!

Roos kan op elke leeftijd voorkomen. Het heeft niets te maken met een slechte haarverzorging. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van roos:

  • Stress
  • Ongezonde voeding
  • Te weinig rust
  • Veelvuldig gebruik van gel of haarspray
  • Overmatig gebruik van krultangen

Roos uit zich het meest tijdens koude winters en komt wat minder voor gedurende de zomer. Er is helaas geen blijvende genezing voor roos, maar je kunt het onder controle houden.

Tip 1: was je haar regelmatig

Veel mensen denken dat je juist meer last krijgt van roos door je haar regelmatig te wassen, maar dat is niet het geval. Door je haar regelmatig goed te wassen, verdwijnen de dode huidcellen voor ze de kans krijgen zich te verzamelen. Dit betekent dat je roos kan verminderen door je haar iets vaker te wassen.

Tip 2: douche wat kouder

Heet water van de douche kan roos aanwakkeren. Douch daarom altijd wat kouder. Dat is beter voor haar en hoofdhuid.

Tip 3: föhn je haar niet

Niet alleen warm water is slecht voor de hoofdhuid, ook hete lucht kan roos aanwakkeren. Door je haar niet meer te föhnen of zo min mogelijk droog te blazen met hete lucht, heb je als snel minder last van roos.

Tip 4: krab zo min mogelijk

Door aan de hoofdhuid te krabben, maak je jouw roosprobleem alleen maar erger. Heb je echt ontzettend veel last van jeuk en kun je bijna niet van je hoofdhuid afblijven? Krab dan niet, maar masseer de hoofdhuid met een olie. Dit helpt niet alleen tegen de jeuk, maar stimuleert ook de talgproductie voor een gezondere hoofdhuid.

Tip 5: natuurlijke producten

Gebruik zo min mogelijk stylingproducten. Deze bevatten vaak chemicaliën die de huid kunnen irriteren of belasten. Kies voor natuurlijke producten en ‘groene alternatieven’: verzorgingsproducten met pure essentiële oliën en een milde formule, die zowel je haar als hoofdhuid respecteert en verzacht.

Pure essentiële oliën met octolamine (Elsève Phytoclear), een klinisch bewezen anti-roos bestanddeel. Het biedt een drievoudige werking:

  • Een tot 100% roosvrije hoofdhuid en schilfervrij haar
  • Een langdurig gekalmeerde hoofdhuid om terugkeer te voorkomen
  • Prachtig, glanzend en verzorgd haar
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…