Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen om meer te Gamen

Olivier
2 min read

De winter is er. Verkoop al je boeken, verwijder je facebook- en twitteraccounts en begin vandaag nog met gamen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je hier slimmer, handiger en creatiever van wordt. Waar wacht je nog op! Hieronder 6 redenen om meer te gaan gamen.

1. Je wordt er handiger van

Uit onderzoek van de Iowa State University blijkt dat je van gamen behendiger wordt. Het trainen van je troepen en het doorbrengen van tijd op futuristische plekken zouden hier onder andere voor zorgen. Uit dit onderzoek kwam zelfs naar voren dat chirurgen die gamen, 30% minder fouten maken dan hun collega’s die niet gamen. Speel nog maar een spelletje Halo dus!

2. Je wordt beter in het bedenken van oplossingen

Het doel van Call of Duty is echt niet alleen maar om andere spelers te vermoorden. Je verbetert ook je logische denkvermogen. Uit een onderzoek aan de University of Wisconsin blijkt dat gamers dezelfde hypothese-testende gedachtenprocessen doorliepen als wetenschappers in het laboratorium gebruiken.

3. Je maakt je hersenen sterker

Het ontdekken van nieuwe omgevingen, in real life én in computerspellen maakt de zenuwcellen in je hippocampus sterker. Dit gebied in je hersenen is verantwoordelijk voor je langetermijngeheugen.

4. Je wordt mentaal behendiger

Volgens onderzoek van UCL, wordt je door veel te gamen mentaal behendiger. Al helemaal wanneer je spellen speelt als, Super Hexagon of andere arcade games.

5.Je wordt socialer

Dit zal je in eerste instantie misschien niet denken, maar uit onderzoek blijkt dat je socialer bent wanneer je vaak achter de spelcomputer te vinden bent. Volgens het onderzoek verrijken online games je sociale leven. Het communiceren via de spelcomputer zou namelijk ook zorgen voor een betere ‘offline’ interactie.

6. Je wordt creatiever

Wetenschappers aan de University of Michigan ondervroegen 500 twaalfjarigen en zij ontdekten dat gamen een positieve invloed heeft op je creativiteit. Zo zouden kinderen die gamen hogere cijfers halen tijdens de tekenlessen op school.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…