Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 6 vreemdste en ongezondste oude diëten

Bram
3 min read

Als je denkt dat de dieettrends nu vreemd zijn dan moet je dit maar eens lezen. Het lintworm dieet of het sigaretten dieet waren vroeger erg populair. Deze 6 vreemde en ongezonde oude diëten komen gelukkig niet meer voor!

 1.Het azijn en water dieet

Dit dieet uit 1820 is gelukkig nooit echt populair geweest. Het azijn en water dieet is op zijn zachtst uitgedrukt een beetje extreem, héél erg ongezond en super vreemd. Alle voedingsmiddelen worden vervangen door azijn. Je krijgt per dag maar één rauw eitje en één kopje thee om te overleven. Niet echt aanlokkelijk dus!

2.Het sigaretten dieet

In 1920 werd dit superongezonde dieet zo populair dat zelfs dokters het voorschreven. Het idee was om te roken in plaats van te snoepen. Dat roken vele keren ongezonder is dan snoepen was toen nog niet gekend. Wij weten gelukkig beter!

3.Het lintworm dieet

Een lintworm inslikken om een beetje gewicht te verliezen… er zijn bijna geen woorden om te beschrijven hoe walgelijk het is. Toch was het lintworm dieet een tijdje populair in het begin van de 20ste eeuw. Lintwormen werden verkocht in pil vorm en zo ingeslikt. Dit dieet was populair tot de ernstige gezondheidsrisico’s bekend raakten. Zo werden meer en meer vrouwen misselijk, zwak en kregen ze zelfs dementie of meningitis.

4.Het kauwdieet

Het kauwdieet was waanzinnig populair in 1903. Je moet elke hap voedsel welgeteld 32 keer kauwen voor je het inslikt. Nadien hou je je hoofd naar achter en laat je het eten naar binnen ‘glijden’. Alles dat niet natuurlijk naar binnen glijdt wordt uitgespuugd. Goed kauwen is gezond, maar dit dieet is wel een beetje extreem, niet?

5.Het arseen dieet

In het begin van de 20ste eeuw werden een heleboel vreselijke ‘wonder pillen’ populair. In het beste geval waren ze onschuldig maar in veel gevallen waren de ingrediënten gevaarlijk en zelfs dodelijk. Arseen is hiervan het perfecte voorbeeld. Arseen werd voorgesteld als een afslankingsmedicijn, met vele doden tot gevolg.

6.Het slaap dieet

Dit dieet was redelijk populair in de jaren 60’ en 70’, zelfs Elvis Presley zou erin geloofd hebben. Het uitgangspunt is simpel: als je slaapt kan je ook niet eten. Het geheim om slank en fit te zijn was dus zoveel mogelijk slapen. Slaappillen werden dan ook erg populair. Gelukkig weten we nu wel beter!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…