Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 fouten die je maakt als je je haar droogt

Bram
2 min read

Wil je elke dag mooi en stralend haar? vermijd dan deze 7 fouten als je je haar droogt.

1.Je haar is te nat

Geloof het of niet, je haar zou al 80% droog moeten zijn voor je het met een haardroger droogt. Als je je haar in vorm brengt en droogt als het nog nat is zal je je haar alleen maar beschadigen. Droog je haar eerst met een handdoek of laat het op een natuurlijke manier drogen.

2.Je gebruikt geen hitte beschermer

Wat je haartype ook is, je moet altijd een beschermingsproduct gebruiken voor je je haar droogt. De hitte van je haardroger zal je haar anders beschadigen. Beschadigd haar ziet er broos en kroezelig uit, dat wil je toch vermijden?

3.Je gebruikt niet de juiste producten

Verschillende haartypen hebben verschillende producten nodig. Heb je dun haar? gebruik dan een product om je haar meer volume te geven. Dik en krullend haar kan je behandelen met een spray om kroezelig haar te vermijden.

4.Je haardroger is verouderd

Je beseft het misschien niet, maar een oude haardroger kan je haar beschadigen. Een haardroger kan ongeveer 300 keer je haar drogen, daarna zal je haardroger minder efficiënt werken.

5.Je gebruikt de verkeerde borstel

Vermijd metalen borstels, die zullen je haar beschadigen. Gebruik een borstel gemaakt uit kunststof. Een ronde borstel is ideaal en geeft het beste resultaat.

6.Je haardroger staat te warm

De meeste haardrogers hebben 3 temperaturen waar je uit kan kiezen: warm, lauw en koud. Gebruik de lauwe temperatuur en werk af met de koude temperatuur.

7.Je blaast niet in de juiste richting

Je hebt twee verschillende technieken nodig als je je haar droogt. Aan je haarwortel moet je in de richting van je hoofdhuid blazen. Aan je haarpuntjes moet je met de puntjes mee blazen. Dit geeft het beste resultaat.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…