Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 geheimen van slanke mensen

Bram
3 min read

Ken jij ook mensen die nooit op dieet gaan en toch altijd slank zijn? Wij verklappen de 5 geheimen van slanke mensen

1.Genoeg slapen

Als je te weinig slaapt heb je meer kans op overgewicht. Door een tekort aan slaap raakt je stofwisseling in de war en krijg je een hongergevoel. Hierdoor zal je meer eten en terwijl je spijsvertering slechter werkt. Je lichaam heeft bovendien meer stress waardoor het je vetreserves niet wil aanspreken. Dit alles maakt dat je dik wordt als je te weinig slaapt, verrassend niet?

2.Langzaam eten

Als je snel eet neemt je kans op overgewicht toe. Je hersenen hebben ongeveer 20 minuten nodig voor ze beseffen dat je genoeg gegeten hebt. Hoe meer je eet in die 20 minuten, hoe dikker je wordt. Probeer langzaam te eten en kauw twintig keer voor je doorslikt. Het kan ook helpen om na elke hap je mes en vork even neer te leggen. Zo neem je bewust de tijd om te genieten van elke hap.

3.Veel bewegen

Slanke mensen bewegen meer dan mensen die overgewicht hebben. Ze nemen vaker de trap i.p.v. de lift en gaan vaker met de fiets naar het werk. Door meer calorieën te verbranden blijven ze slank, zelfs als ze niet sporten. Neem ook eens wat vaker de fiets, het is goed voor je portemonnee, het milieu én je gezondheid. Wat wil je nog meer?

4.Water drinken

We staan er soms niet bij stil hoeveel calorieën in frisdranken, fruitsappen en alcoholische dranken zitten. Als je dorst hebt doe dan hetzelfde als slanke mensen, drink gewoon zuiver water.

5.Niet op dieet gaan

Het probleem van diëten is het ‘jojo-effect’, na je dieet komen de kilo’s er dubbel en dik weer bij. Slanke mensen gaan niet op dieet, ze hebben eengezonde levenswijze. Dat wil zeggen dat ze altijd gezond, gevarieerd en met mate eten. Hierdoor blijven ze altijd slank. Het is de kunst om gezond te eten zonder het gevoel te hebben dat je jezelf dingen ontzegt. Zoek bijvoorbeeld gezonde alternatieven voor lekkere desserts.

6.Minder vlees eten

Slanke mensen eten meer groenten en minder vlees. Ze zijn bewust met voeding bezig en dat zie je aan hun slanke lijn.

7.Jezelf mooi vinden

Als je jezelf mooi voelt ga je ook beter voor je lichaam zorgdragen. Wees niet te streng voor jezelf. Trek iets aan waar je mooi in bent, verwen jezelf eens. Als je je mooi voelt is het makkelijker om te sporten en gezond te eten.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…