Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 trucjes om je haar heel, héél lang te laten groeien

Olivier
2 min read

Tegenwoordig is het helemaal in de mode om je haar zo lang mogelijk te laten groeien. Wil jij ook zo graag haren tot aan je billen? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan jaren duren om je haar zo lang te laten groeien en dan gaan we ervanuit dat je daar ook moeite voor doet. Voor de vrouwen die totaal niet weten hoe ze dit aanpakken, hieronder 7 trucjes om je haar, héél lang te laten groeien!

Heb geduld

Geduld is een schone zaak! Zo ook op het gebied van je haar lang laten groeien. Zo’n mooie langharige coupe krijg je niet binnen een dag. Het haar van de mens groeit maximaal 1 centimeter per maand. Reken maar uit hoe lang je nodig hebt!

De schaar is je beste vriend!

Het helpt in eerste instantie niet om je haar langer te laten groeien, maar een regelmatige knipbeurt houdt je haar wel gezond! Ga om de 10 weken naar de kapper om er een halve centimeter af te laten knippen zodat je haarpunten mooi blijven.

Gebruik haarconditioner

Met name wanneer je je haar stijlt en föhnt, is het belangrijk om conditioner te gebruiken. Haarconditioner beschermt je haar en zorgt ervoor dat het er gezond uit blijft zien.

Was je haar niet te vaak

Het is belangrijk om elke keer dat je doucht, je conditioner gebruikt. De shampoo mag je echter best achterwege laten. Het is meer dan voldoende om je haar 2 a 3 keer per week te wassen. Wanneer je je haar te vaak wast, verwijder je allerlei oliën die je haar gezond houden.

Gebruik haarolie

Wanneer je haar erg lang is, heeft het meer aandacht nodig dan alleen wassen en het gebruik van conditioner. Een wekelijkse behandeling met haarolie is daarom aan te raden. Breng de olie aan voor het douchen, en je haar ziet er extra verzorgd uit!

Kam je haar voorzichtig

Ga niet als een gek met je borstel te werk. Kam je haar met beleid. Begin van onderen en werk langzaam naar boven toe. Anders zal je veel haar verliezen.

Satijnen kussensloop

Heb jij een katoenen kussensloop? Vervang deze dan voor een satijnen. Dit is zachter voor je haar.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…