Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 fouten die zelfzekere mensen nooit maken

Bram
3 min read

Ben jij eerder zelfzeker of onzelfzeker? Om dat te achterhalen is het nodig om eens stil te staan bij wat zelfzekere mensen níét doen. Deze 8 fouten zullen zelfzekere mensen nooit maken, en jij?

1.Ze geven niet om wat andere mensen denken

Echte zelfzekere mensen laten zich niet van hun stuk brengen door kritiek van anderen. Dat wil niet zeggen dat ze niet luisteren naar advies, ze zoeken zelfs goede constructieve feedback op. Maar zelfzekere mensen halen hun trots en geluk vooral vanbinnen in zichzelf.

2.Ze denken niet dat ze altijd gelijk hebben

Als je denkt dat je altijd gelijk hebt wijst dat eigenlijk op weinig zelfvertrouwen. Echt zelfvertrouwen komt voort uit een proces van leren, je gaat er vanuit dat je niet alles weet. Zelfzekere mensen hechten veel belang aan de waarheid, ook als dat wil zeggen dat ze ongelijk hadden.

3.Ze praten niet meer dan ze luisteren

Zelfzekere mensen voelen niet de nood om zichzelf heel de tijd te bewijzen. Ze luisteren meer naar anderen dan dat ze zelf het woord nemen. Dit geeft hen kennis en zelfvertrouwen.

4.Ze doen het niet alleen

Zelfvertrouwen hebben wil niet zeggen dat je alles alleen kan. Integendeel, zelfzekere mensen zoeken hulp van anderen. Ze tonen respect voor de kennis en wijsheid van anderen en omringen zich met mensen die goed zijn in gebieden waar zij niet veel over weten. Wees dus niet bang om te vragen “kan je me helpen?”.

5.Ze nemen dingen niet te persoonlijk

Als je zelfvertrouwen hebt en je eigen fouten durft toegeven, zal je het minder erg vinden als andere mensen kritiek op je hebben. Daarom nemen ze dingen niet persoonlijk, ze kunnen goed relativeren.

6.Ze verwachten geen zekerheid

Zelfzekere mensen omarmen onzekerheid. Ze weten dat je niet in de toekomst kan kijken en dat verlies en tegenslagen bij het leven horen. Optimisme is een belangrijk kenmerk van mensen die zelfzeker zijn. Je kan nu eenmaal niets verwezenlijken zonder hoop en vertrouwen.

7.Ze willen niet beter zijn dan anderen

Echte zelfzekere mensen proberen andere mensen succesvol te maken. Ze willen helemaal niet beter zijn dan anderen. Door ervoor te zorgen dat anderen zich beter voelen over zichzelf, krijg je zelf ook meer zelfwaarde en zelfvertrouwen.

8.Ze zoeken geen goedkeuring van anderen

Als je echt zelfzeker bent zoek je geen goedkeuring van honderden twitter volgers of facebook vrienden. Je hecht meer belang aan kwaliteit dan aan kwantiteit. Wat je familie en vrienden denken van wat je doet is veel belangrijker.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…